Ikke råd til fin kjole: Forærer 10.944 kr til konfirmation

Det giver godt at blive konfirmeret, men det er dyrt at holde festen. Børnesagens Fællesråd hjælper flere og flere fattige forældre med penge, så der kan blive lidt fest alligevel

- Når det bliver konfirmationstid bliver det rigtig tydeligt de steder, hvor mor er syg eller langvarigt væk fra arbejdsmarkedet.

- Det rammer i enhver skoleklasse, at der er nogen, der for eksempel ikke har råd til at tage med på blå mandag.

Sådan siger Inge Marie Nielsen, s ekretariatschef i Børnesagens Fællesråd, der i år har bevilget konfirmationsnødhjælp til 11 familier til tv2.dk. De 11 familier lyder måske ikke af meget, men der faktisk tale om en voldsom stigning, for normalt er der én eller to familier, der søger og får de legater på 2500 kr. fællesrådet uddeler.

Se også: Konfirmationsgave: Farfar fik et gebis

Det handler ikke om dyre fester
For at få støtte må det månedlige rådighedsbeløb pr. familiemedlem ikke ligge over 1500 kroner.

- Så der er på ingen måde tale om, at man støtter de dyre konfirmationsfester.

- De 2500 kan gå konfirmationstøj, en beskeden fest og blå mandag. Selv om man bor i en fattig familie, skal man kunne blive fejret, siger Inger Marie, der mener at alle børn og unge skal have mulighed for en god konfirmation.

Se også: 'Fik kun 1700 kr. i konfirmationsgave'

Hvad mener du? En konformationsfest koster let 5.000 med gaver - så forstår du, at der er nogen, der har problemer med at få råd til det?

På grund af de mange ansøgninger har Børnesagens Fællesråd stablet en særlig konfirmations-indsamling på benene - den løber ind til udgangen af maj, og allerede nu er der doneret 10.094 kroner.

- Jeg håber sådan, at vi når op på 75.000. Så vi kan hjælpe 30 familier næste år.
- Og hvis nogen af de unge konfirmander der får store gaver i år, vil tænke lidt på næste års fattige konfirmander, ville jeg blive varm om hjertet, siger Inge.

Hvad siger du? Tror du nogen begavede konfirmander kan finde på at donere en 50'er til næste års fattige konfirmander?

0 kommentarer
Vis kommentarer