Han bagte 'racistiske kager': Sådan ser chokolade jo ud

Så er den gal igen i Sverige, hvor en bager nu bliver anklaget for at lave racistiske kager. Selv siger bageren, at det ikke er ham, der har bestemt, at chokolade er brun

Billedet, der pisker rundt på twitter og Facebook, viser racistiske kager, mener nogen - andre mener det ligner chokolade smileys.
Billedet, der pisker rundt på twitter og Facebook, viser racistiske kager, mener nogen - andre mener det ligner chokolade smileys.

- Det er op til dem, der ser dem, at tolke dem, men for mig er det altså bare kager, som er dyppet i chokolade. Og chokolade har nu engang den farve, og det kan vi ikke gøre noget ved.

- Det her er chokolade, og det er der altså ikke noget underligt i.

Sådan siger den sydsvenske bagermester, der lige nu er genstand for en intens debat på svenske sociale medier til avisen Kvällsposten. Bageriet er blevet beskyldt for at holde liv i stereotype hadebilleder og for at opfordre til symbolsk kannibalisme med de brune smiley-kager, og Afrosvenskernes Rigsforbund giver ikke meget for bagerens forklaring:

Se også: Racisme-alarm: Se kage nummer 4 fra venstre

- Det er så åbenbart, at det her er racistisk. Et produkt at en svensk hvidhed, som ikke kan ransage sig selv og sin racisme.

- Vi skal ikke lære mennesker om racisme, men vi forsøger at beskytte os selv og andre mod racisme. Og at spille uforstående er bare en af teknikkerne, siger afrosvenskernes formand Kitimbwa Sabuni til avisen.

Men hvad mener du? Er der noget nedladende over de brune smileys?

Avisen expressen.se har i en sjælden læserafstemning stillet spørgsmålet - Er kagerne racistiske? Ja, mener to procent, mens resten svarer nej.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere