Din mor vil dø - vil du hjælpe hende?

Debatten om aktiv dødshjælp er blusset op med forfatter Jane Aamunds ærlige udtalelse: Jeg vil dø. Men hvad ville du gøre, hvis din mor eller far bad om hjælp til at afslutte livet?

- At se min mormor i de volsomme smerter hun havde inden hendes død, er det værste jeg nogensinde har været vidne til. At hun kunne få morfin indtil hendes død var dog en trøst for mig, for den tog da i det mindste toppen af smerterne. Da hun stoppede med at trække vejret, blev jeg ramt af den største sorg jeg har oplevet, men samtidig var jeg så lettet og glad for, at hun nu ikke længere var i smerter.

Se også: Retten til en værdig død

- Hun havde selv sagt til min mor, at hun simpelthen ikke orkede smerterne længere, at hun ikke ville mere. Min mormor var for syg til en evt. tur til Schweiz, men jeg ville ønske, at hun kunne være sluppet for smerten før. Jeg ville aldrig nogensinde have været klar til at tage afsked med min kære mormor, det er ikke noget man bliver klar til. Men jeg vidste det ville ske, og for hendes skyld, fordi hun var i de forfærdelige smerter, ville jeg ønske hun i det mindste havde haft muligheden.

Sådan skriver Cathrine M. på Ekstra Bladets Facebook-side, hvor debatten om aktiv dødshjælp har fået nyt liv efter den folkekære forfatter Jane Aamund har erklæret sig parat til at sige farvel med ordene: Jeg vil dø.

Se også: Jane Aamund vil søge aktiv dødshjælp

Men aktiv dødshjælp er ikke tilladt i Danmark, og på nationen! skriver Rolf N. at 'det juridiske vanvid med alle 'etiske' jurister, er gået helt over gevind'

- Etisk råd mener det er helt i orden at leve i et smertehelvede fordi etisk råd har det synspunkt. Hvis et dyr lider af uhelbredelige smerter bliver dyret aflivet, men hvis du er et menneske som lider mener etisk råd at du skal lide lige indtil du dør en 'naturlig' død i smerte.

Se også: Kjeld drak gift på selvmordsklinikken

- Etisk råd som er propfyldt med elitære som ikke ejer jordforbindelse har afgjort at evige smerter skal fastholdes lige til døden indtræffer. Igen udstilles de elitæres totale mangel på evnen til at kende forskel på ret og uret, skriver han og

På Ekstra Bladets Facebook fortæller Dorthe H, at hun og hendes mand forbereder et farvel:

- Min mand har kræft og smerter, men han har været så smart, at han i 4 år har lagt lidt medicin til til side hver dag i 4 år nu.

- Og det vil han blive ved med, til den dag kommer at smerterne bliver så stærke at han ikke kan holde ud at leve længere, så vil han tage alt det medicin han har sparet op, på en gang, så han sover lige så stille ind i døden. Mange andre kunne jo gøre det samme, skriver Dorthe, men hvad mener du?

Ville du hjælpe et familiemedlem med at dø?

1 af 2 Hvad gør du hvis en af dine kære familiemedlemmer vil dø? Hjælper du?
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer