197.500 bilister fik bøde: Det er 33.750 for mange

Politiet er rigtig gode til at skrive bøder ud til danske bilister - til gengæld er de mindre gode til at sikre tryghed for borgerne. Synes du politiet bruger deres kræfter fornuftigt?

Tre ud af fem seneste nyheder på rigspolitiets hjemmeside handler om trafik.  Bl. en om kontrol at motorcýkler. (foto: politiet twitter.konto)
Tre ud af fem seneste nyheder på rigspolitiets hjemmeside handler om trafik. Bl. en om kontrol at motorcýkler. (foto: politiet twitter.konto)

Rigspolitiet og anklagemyndighen får lige i omegnen af ni milliarder til at sørge for ro og orden i Danmark - og i årsrapporten for 2013, der netop er offentliggjort kan man se, at det går rigtig godt med at udskrive bøder til danske bilister - mens det går mindre godt med at leve op til borgernes og politikernes ønske om at levere tryghed.

Politiet skulle udskrive 163.800 bøder for diverse overtrædelser af færdselsloven i 2013 for et leve op til måltallene - og med 197.500 bøder er målet 'fuldt ud' indfriet, som det hedder i årsrapporten. De fine tal er opnået bl.a. fordi ordensmagten har leveret 6602 ekstra måltimer i forbindelse med automatisk fartkontrol.

Men anderledes ser det ud, når man kigger når det gælder tryghedskabende og borgerettet politiarbejde rundt omkring i landet. Her er politiet kun kommet delvist i mål - og i de udsatte boligområder ser resultaterne heller ikke specielt prangende ud. Kun halvdelen af målene er nået.

Men hvad mener du om at politiet bruger flere timer end lovet på at kontrollere bilister - og når færre af de mål, der er opsat når det handler om borgerrettet kriminalitet og tryghed?

0 kommentarer
Vis kommentarer