Prøvesnyd breder sig: 14 elever bortvist i Randers

Seks elever fra Sine Sportsefterskole og 14 elever fra Randers Realskole er bortvist for snyd til 10. klasse-eksamen. Skoleleder savner en klar holdning fra undervisningeministeret.

Her på Randers Realskole blev 14 elever bortvist for snyd. De havde set de engelsk- og tysk-prøver på forhånd, fordi en lærer i Løgumkloster var kommet til at give dem til en elev. (Foto: Randers Realskole)
Her på Randers Realskole blev 14 elever bortvist for snyd. De havde set de engelsk- og tysk-prøver på forhånd, fordi en lærer i Løgumkloster var kommet til at give dem til en elev. (Foto: Randers Realskole)

- Hvis de tror det kun er 180 elever, den er blevet delt med, er de nok lidt for naive.

- Eneste løsning er at lave nye opgaver til hele landet. Det lyder nok som en uoverkommelig opgave, men når det nu bliver lavet elektronisk, burde det kunne lade sig gøre..

Sådan skriver Kim H på Facebook om den prøveskandale, der begyndte da en lærer på sportsefterskolen SINE i Løgumkloster kom til at udlevere 10-klasse-prøverne til en elev i begyndelsen af ugen.

Se også: 180 elever har set afgangsprøve

Hvorfor er det kun min søn, der bliver bortvist?
På SINE er seks elever således blevet bortvist fra prøverne, i Randers er 14 elever, der har indrømmet, at de har set prøverne blevet bortvist, men en mor til en af de bortviste elever på Randers Realskole forstår ikke, hvorfor det kun er nogle af eleverne, der bliver straffet, mens andre får lov til at gå til prøve:

- Det er sådan set okay at slå hårdt ned, og det har jeg også forklaret min søn.

- Men når han spørger, hvorfor han er blevet bortvist, mens andre han kender på andre skoler, ikke bliver det, selv om de også har set prøverne, så ved jeg ikke hvad jeg svare, siger moderen, der ønsker at være anonym af hensyn til sin søn.

Savner en klar holdning
På Randers Realskole var forældre og elever til møde i går om snyderiet, der altså har betydet at 14 elever er blevet bortvist. Skoleleder Karsten Pedersen mener også, at det er problematisk, at undervisningsministeriet ifølge dr.dk har overladt det til landets skoler selv at afgøre, hvordan snyderiet skal sanktioneres:

- Det står helt klart i reglerne, at dem der snyder, eller forsøger at snyde, skal bortvises, og der savner jeg en klar holdning fra ministeriet.

- Som jeg ser det, har de bare sparket det her til hjørne - som en sort sky, de håber driver væk, siger skoleleder Karsten Pedersen til nationen!

Hvad siger du? Skal prøverne gå om? Og tror du på, at det kun er 180 elever rundt i Danmark, der har snydt?

Fra Undervisningsministeriet er beskeden fredag eftermiddag, at alle elever, der har snydt skal bortvises, og at man også kan blive bortvist med tilbagevirkende kraft. Så selv om man har fået lov til at gå til prøve i dag, kan man altså få at vide, at man skal gå til ny eksamen på et senere tidspunkt.

0 kommentarer
Vis kommentarer