Glem førtidspension: Du kan jo arbejde 13 min. om dagen

50-årige Frank Salkvist har fået besked om, at han kan arbejde 40 minutter om ugen - fordelt på 13 minutter om dagen i tre dage. - De griner ad mig, når jeg søger job, siger han til nationen!

- Jeg ved jo ikke noget om de regler, og det er jo ikke op til mig at bestemme, men det virker grimagtigt at få sådan en afgørelse.

Sådan siger 50-årige Frank Salkvist, der har fået at vide, at hans seks år gamle diskusprolaps betyder, at han er syg nok til et fleksjob - og at hans arbejdsevne er 40 minutter om ugen, fordelt på tre dage a 13 minutter.Se også: Selv Fogh var sødere mod de handicappede

Afgørelsen - som han selv har på fornemmelsen er en slags prøveklud for den førtidspensionsreform, der trådte i kraft sidste år - er truffet af Viborg Kommune og godkendt af det sociale ankenævn.

Men ude i virkeligheden ryster cheferne på hovedet og griner lidt i skægget, når Frank søger job.

- Og det er faktisk ikke rart at være til grin. Men sådan skal det åbenbart være, siger Frank, der, hvis han selv sad som sagsbehandler i en tilsvarende sag, ville bevilge en førtidspension.

Til Fagbladet 3F skriver Viborg Kommune, at de følger reglerne:

- Det er muligt at visitere til fleksjob på et meget lille antal timer. Der er i reglerne for visitation til fleksjob ingen nedre grænse.

Hvad mener du? Skal man arbejde 13 minutter om dagen, tre dage om ugen, hvis man kan?

mx.dk skriver Nana Breuning, at afgørelsen virker helt forkert:

- Det er da fuldstændigt vanvittigt, det han udsættes for.. (men så er der da arbejde på jobcenteret for sagsbehandlerne, for de skal jo sikkert bruge rigtigt mange timer i alt pr. syg medborger).

- Hmmm ... mon ikke det var mest rimeligt at give manden pension ? Det mener jeg.

Frank får i dag 10.500 i ledighedsydelse pr måned. Hvis han får fleksjobbet på 40 minutter om ugen, regner han med at kunne få 200-300 kroner for det, og så ca. 14.000 fra kommunen.

9 kommentarer
Vis kommentarer