Annonce:
Annonce:

Politi: Undskyld fejlen, Charlie skal alligevel aflives

Hundeloven giver politiet magt til at beslutte om en hund skal dø - men den giver også politiet lov til at spørge en hundeekspert. Charlies ejer fik først en god besked, men det viste sig at være en fejl

Annonce:
Følg nationen!

Charlies ejer vidste godt, den var gal, da hendes franske bulldog bed et stykke af en andens hunds øre i begyndelsen af april. For politiet konfiskerede Charlie, og satte den i et af de internater, der blandt hundefolket går under navnet 'dødsgangen'.

Lad lige en ekspert se Charlie
Men alt håb var ikke ude. For kort tid efter interneringen, traf ordensmagten en foreløbig afgørelse om aflivning af Charlie efter hundelovens § 6 stk.2, nr. 4. - en paragraf, der skiller sig ud fra skambidningsparagraffen ved at give hundeejeren RET til en vurdering fra en hundesagkyndig før politiet træffer endelig afgørelse.

Annonce:

Charlies ejer blev glad da hun så denne afgørelse, for det gav hende en tro på, at hendes elskede Charlie ville komme hjem igen. For Charlies ejer er og var slet ikke i tvivl om, at en hundesagkyndigvurdering ville gå godt, og at vurderingen ville vise, at Charlie er en glad, dejlig og ikke mindst ufarlig hund.

Vi dropper eksperten
Men 10 dage efter (d. 5. maj 2014) træffer politiet så en ny afgørelse. Politiet havde begået en fejl og træffer nu afgørelse om, at Charlie skal aflives efter skambidsparagraffen § 6 stk. 5, hvilket betyder, at hundeejeren nu alligevel ikke har ret til en hundesagkyndig vurdering alligevel.

Brevet til Charlies ejer fra politietHelt urimeligt: Vi klager
Ejeren selv er så ulykkelig, at hun har bedt Foreningen Fair Dog om at tage sagen op. Og foreningens formand Charlotte, skriver at de har bedt Rigspolitiet om at kigge på sagsbehandlingen:

- Ejer har været igennem en kæmpe følelsesmæssige rutsjetur. Først blev hun bange, da politiet hentede hendes hund - så blev hun glad og lettet med udsigten til at Charlie kunne komme hjem.

- Denne glæde går hun med i en uges tid - og nu er ejere bange igen, for nu vil politiet aflive Charlie.

Annonce:

- Det er urimeligt, og derfor har Fair Dog har klaget sagen til Rigspolitiet, skriver Charlotte.

Men hvad mener du? Er det OK at politiet bare siger, der er begået en fejl, og dømmer hunden til aflivning?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: