Messerschmidt: EU betaler til folk for at søge EU-penge

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

Det er så indviklet at søge om penge i EU, at EU ikke kan komme af med de penge, som EU har samlet sammen. EU orker heller ikke selv at vise folk, hvordan de kan få fingre i EU-pengene, så EU betaler hundredvis af private konsulentfirmaer for at hjælpe folk at fat på EU's penge.

'Det er svært for projektmagere, som ikke kender de tekniske aspekter af EU-reglerne eller den interne kultur i EU', siger Lorraine de Bouchony, ejer af 'Welcomeurope', som tjener styrtende på at lære folk, hvordan de skal skære projektet til og formulere ansøgningen.

En durkdreven projekt-konsulent kan skaffe penge til alt: hip-hop-video-workshops, multi-kulturel hygge, lombardisk kagebagning, stramaj i Europæisk tradition, og graffiti-kunstnere, der gerne vil udveksle erfaringer med træskærere i Ulan Bator.

En privat radiostation i Lublin i Polen blev så skrap til at få EU-støtte, at de ansatte nu har droppet radioen og i stedet oprettet firmaet Leecha med 35 ansatte, som lever af at hjælpe andre polakker med at søge EU-støtte. Nogle steder griber staten hjælpende til: i Holland tilbyder universiteter nu en etårig bachelor i EU's strukturfonde.

I Danmark har Styrelsen for Forskning og Innovation udloddet 14,8 millioner kroner som økonomisk støtte til at vejlede ansøgere om... at søge støtte i EU. Og det skal nok sætte skub i den private sektor, hvor vi har mistet 150.000 arbejdspladser siden 2008...

Christel Schaldemose skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

Se også: Schaldemose: Afrikansk sikkerhed på EU's budgetSe også: Messerschmidt: 14 milliarder forsvundet i CongoSe også: Schaldemose: Intelligent el-net med hjælp fra EUSe også: Messerschmidt: En kraftig hånlatter over EU er sundSe også: Schaldemose: 45 min hurtigere til Tyskland med EU-støtteSe også: Messerschmidt: EU betaler løn - palæstinenserne pjækkerSe også: Schaldemose: EU sikrer danske filmproduktionerSe også: Messerschmidt: EU betaler løn - palæstinenserne pjækkerSe også: Schaldemose: EU støtter billigere strøm fra havmøllerSe også: Messerschmidt: Danmark er forbrydernes slaraffenlandSe også: Schaldemose: Lindø rejser sig med hjælp fra EUSe også: Messerschmidt: Vi har to domstole på nakkenSe også: Schaldemose: EU tager fedmeproblemet alvorligtSe også: Messerschmidt: EU-penge til unge arbejdsløse – i Tyrkiet!Se også: Schaldemose: Kræftgåden kan løses gennem EU-pengeSe også: Messerschmidt: Portugals meningsløse motorvejeSe også: Schaldemose: Danske studerende bliver bedre af EUSe også: Messerschmidt: Hvad skal vi med kvinder, de er bare til besværSe også: Schaldemose: Bedre behandling af depression går via EUSe også: Messerschmidt: Hvis vi giver dem lillefingeren ...

0 kommentarer
Vis kommentarer