Ja, jeg sælger sex og så skal mine børn bare fryses ude

Jane har det godt med at sælge sex, men hun har det skidt med folk, der vil forbyde sexkøb. - Jeg er bange for at blive ’reddet’ fra noget, jeg ikke selv synes er problematisk, skriver hun.

- Jeg har stor respekt for mine nuværende og tidligere kolleger. Vi er i samme båd og oplever ofte de samme udfordringer.

- Jeg bliver dog ked af det, når jeg ser den debat og hører den tone, der bliver debatteret med og jeg har, som mange andre læst de tidligere sexarbejderes blogindlæg og læserbreve, hvor de kræver at sexkøb kriminaliseres.

- Jeg er af den overbevisning, at de oprigtigt føler, som de skriver. Det er deres virkelighed og jeg hverken vil eller kan gøre noget for at ændre deres opfattelse af den.

Se også: Mit underliv brændte: Du var mand nr. 8 den dag

Sådan indleder sexarbejderen Jane – ja, det kalder hun sig, fordi hendes rigtige navn helst ikke skal ud igen – et læserbrev om de tanker og overvejelser, hun gør sig om sit arbejde.

De vidste jeg solgte sex - og frøs mine børn ude
For Jane har oplevet at det at stå frem kan have konsekvenser. Hendes børn blev kaldt det ene og det andet og måtte pludselig ikke lege med de andre børn i klassen, da det blev kendt i lokalområdet at hun solgte sex. Og det synes er trist, for hvorfor skal folk se ned på hende, fordi hun har valgt et job, der passer hende. Janes brev fortsætter således:

- I mit job som sexarbejder, har jeg aldrig følt mig nedgjort, stigmatiseret, forulempet, tvunget til sex eller følt mig bange for mine kunder. Men når jeg læser kommentarer, læserbreve og artikler fra mennesker, der ønsker mine kunder kriminaliseret, føler jeg mig nedgjort, stigmatiseret, forulempet, umyndiggjort og bange.

Se også: Nøgen sexarbejder viser varen i protest

- Jeg er bange for at blive frataget retten til at bestemme over min krop og retten til selv at vælge mit job og levevej. Jeg er bange for, hvad jeg skal tvinges igennem, for at disse personer mener, at jeg er god nok til at være en del af det samfund, de ønsker for mig. Skal jeg vende mine kunder og kolleger ryggen, for at kunne få aflad og vende tilbage i folden?

De vil spytte på mig og ydmyge mig
- Jeg er bange for at blive 'reddet' fra noget, jeg ikke selv synes, er problematisk.

- Når jeg endelig stiller mig frem offentligt, som de mener, jeg bør gøre, hvis jeg er glad for mit job, så er det ikke fordi, at de så stoler på mig og mine følelser. Så er det for bedre at kunne udstille og forfølge mig. For bedre at kunne spytte efter- og ydmyge mig. For at kunne finde personlige oplysninger om mig og min familie, for derefter anonymt at melde mig til de sociale myndigheder. For at pege fingre ad og give luderen det, de mener, jeg fortjener.

- Den offentlige debat om mig som sexarbejder, handler ikke om mig. Den handler om nogle menneskers moralbegreber. Jeg er bare et bump på vejen, der skal fjernes for at andre, kan få den verden de drømmer om og ønsker sig. Har de spurgt mig, hvad jeg ønsker? Har du spurgt mig, hvad jeg vil?

- Og hvordan kan nogle mennesker stadig mene, at fravær af basale rettigheder, gavner mig, spørger Jane.

Hvad er dit svar? Ser du ned på kvinder og mænd, der sælger eller køber sex? Og må dine børn lege med sexarbejderens børn?

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen