Christina har fibromyalgi - skal arbejde 15 min om ugen

Stadig færre personer får bevilliget førtidspension, efter den nye reform er trådt i kraft sidste år. I fagforbundet FOA anslår man, at der er sket et fald på cirka 34 procent blandt medlemmerne.

- Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal ud i alle de arbejdsprøvninger. Jeg føler mig drevet rundt i manegen, uden at nogen lytter.

Sådan siger hjemmehjælper Christina Helle Christensen, der fik en arbejdsskade i skulderen i 2005, og som lider af fibromyalgi til Fagbladet FOA. Hendes seneste arbejdsprøvning viser, at hun kun kan arbejde cirka et kvarter om ugen, og Køge Kommune har også tildelt hende hjemmehjælp. Alligevel forsøger kommunens jobcenter stadig at få hende i arbejde.

Flovt som vi behandler syge
- Jeg synes godt nok, at de har kørt hårdt på mig det seneste stykke tid, siger Christina i det TV-indslag, FOA TV har lavet med hende, og som lige nu har fået 19 kommentarer på Facebook:

- Det er flovt som vi som samfund behandler folk der er syge !!

- Politikerne - generalt og uanset parti eller farve - har fuldstændigt mistet kontakten til dem der har stemt på dem. De aner simpelthen ikke længere hvad der sker i den 'virkelige' verden, skriver Kristina Pedersen og Joan Jensen skriver:

- Det er sku utroligt, får selv hjemmehjælp og skal ud, at arbejde som hjemmehjælper..Sover de eller hvad ????

I gamle dage havde hun fået pension
Christina ville gerne have førtidspension, og Maria Johnbeck Hekko, der er socialrådgiver i FOA Køge, mener også at hun ville have fået pension efter de gamle regler:

- Dengang sagde man, at fleksjob typisk skulle ligge på mellem 12 og 20 timer, for ingen ville ansætte til mindre.

- Hvem ansætter en person, der kan arbejde effektivt et kvarter om ugen?, siger Maria Johnbeck Hekko til Fagbladet FOA.

I fredags fortalte Frank her på nationen!, at Viborg Kommune har vurderet, at han kan arbejde 40 minutter om ugen - fordelt på tre gange 13 minutter.

nationen Glem førtidspension: Du kan jo arbejde 13 min. om dagen

Men hvad siger du? Og har du en ide til, hvad man kan lave, hvis man kan arbejde et kvarter af gangen?

4 kommentarer
Vis kommentarer