Ikke bange for at vise bryster: Øzlem udfordrer Manu

SFs ligestillingsordfører Özlem Cekic er rasende over ligestillingsminister Manu Sareens brystpolitik. Hun vil gerne have lovgivet, så amning i det offentlige rum bliver lovligt. Det vil han ikke.

- Mener ministeren at amning er en blufærdighedskrænkelse?(spørgsmål fra Özlem Cekic)

- Ja, det er jo et meget underligt spørgsmål. Det kommer jo an på om man, øh, om man, øhh.., ja om orføreren mener, om jeg (Manu peger på sig selv) synes, om jeg bliver blufærdighedskrænket af det. Det gør jeg ikke.

- Der er nogen mennesker i vores samfund, der kan blive krænket af det. Det er jo deres udfordring, men det er jo ikke det det, det handler om her.

Se også: Ammede på fint hotel: Så lagde tjeneren en serviet over babyen

- Det her handler om, om man skal lovgive om at amme i det offentlige rum – og det mener regeringen ikke vi skal.(svar fra Manu Sareen)

Sådan faldt ordene i Folketinget i går mellem SFs ligestillingsordfører Özlem Cekic og ligestillingsminister Manu Sareen, da der skulle tages stilling til et forslag fra Enhedslisten, der vil have regeringen til at lovliggøre amning i det offentlige rum.

Se hele ordvekslingen her. (Spol frem til kl.15.07)

Det vil regeringen ikke, og da Özlem kom hjem, skrev hun om ministerens vage svar på sin Facebook-side. Og foreløbig er der løbet 1222 kommentarer ind til hendes tekst:

Har ikke lyst til andres kvinder bryster
- Det er også naturligt at gå nøgen rundt. Jeg har personligt ikke lyst at se andre kvinders bryster i det offentlige rum. Heller ikke når de ammer, skriver Pernille HS i en af de ammefjendske kommentarer på Facebook, mens Yvonne O er mere positiv:

- Bliver blød om hjertet, ved synet af baby der får stillet sin sult. Baby ved ikke, hvornår det er passende at være sulten, men når man er sulten skal man have mad. Hvad er alternativet?

Amning på toilettet?
- En skrigende sulten baby? Mødre der må blive hjemme, i tilfælde af, at deres barn bliver sulten på 'upassende' tidspunkter? Amme på et offentligt toilet? Udelukkende have flaskebørn?

- Come om... År 2014! Lad dog børnene få stillet deres sult, og lad folk med problemer om det mest naturlige i verden, finde en løsning på dette på anden vis. Der er vist større problemer i verden end at stille sulten på et lille barn.

- Vedr. amning på cafe: jeg kan komme på andre ting, der kan genere mere end et par mælkefyldte bryster: Folk der smasker og spiser med åben mund. Folk der taler meget højt og i mobil. Lad os tage hensyn til alle, lyder det fra Yvonne, men hvad mener du?

Er amning en blufærdighedskrænkelse? Og skal regeringen lovgive, så amning bliver lovligt?

4 kommentarer
Vis kommentarer