DF til DR: Drop madprogrammer og X Factor

Flere borgerlige partier mener, at der er meget underholdning og for lidt public service på DR. Hvad mener du?

Dansk Folkepartis medieordfører synes DR skal skrue ned for X Factor og satse mere på kultur, viden og kristen kulturarv. Hvad mener du? (Foto: Mogens Flindt)
Dansk Folkepartis medieordfører synes DR skal skrue ned for X Factor og satse mere på kultur, viden og kristen kulturarv. Hvad mener du? (Foto: Mogens Flindt)

- Sjovt at det netop kommer fra Dansk Folkeparti og højrefløjen.

- Og ja, der savnes ægte indhold, rigtig debat og kvalitet. Har savnet kritikken længe. Quiz og konkurrencer keder mig lige så meget som Robinson Showet, men det er jo det, mange ser, og tv-stationerne går efter masse, ikke kvalitet.

Sådan skriver Helene W. på politiken.dk, der har talt med medieordfører Morten Marinus fra DF om det medieforlig, der skal indgås i løbet af foråret. DF'eren vil have mere kristen kulturarv, mere public service og meget mindre mad og X Factor:

X Factor hører ikke hjemme på DR
- Danmarks Radio skal tænke sig meget godt om og passe på, det hele ikke bliver for meget livsstil og kagedyst. Og DR burde måske sige, at nok er nok, og at et program som X Factor ikke længere har noget at gøre på en public service-kanal, siger Marinus til avisen, og på dr.dk, fortsætter Carsten K. O. kritikken:

For mange kokke fordærver DR
- Vi - jeg og min kone orker næsten ikke at tænde for TV på DR1 idet der er tale om for mange ligegyldige programmer. X-factor; det har udlevet sig selv. Alt for mange kokke samt boligprogrammer og lignende ligegyldigheder.

- Genudsendelser på stribe. Man får fornemmelsen af at licenspenge bruges til at fremtrylle tidligere sendte programmer hvor man så kan 'holde fri'. Brug hellere pengene på nyudvikling af programmer. Dog må jeg tilføje at de nye serier skal DR have ros for!!!!!!

Men hvad mener du? Skal DR konkurrere med de kommercielle kanaler - eller koncentre sig om det lidt tungere emner?

0 kommentarer
Vis kommentarer