Statsborgerskab i EU til salg: 5 mio kroner

Lille Malta blev EU-medlem i 2004, og nu har landets politikere fundet en smart måde at tjene penge på. Landet har sat 1.800 statsborgerskaber til salg.

Malta kan tjene 9 milliarder kroner, hvis de får solgt de 1800 statsborgerskaber. ((Foto: Maltas regering)
Malta kan tjene 9 milliarder kroner, hvis de får solgt de 1800 statsborgerskaber. ((Foto: Maltas regering)

Der er 418.366 borgere i Malta lige nu, men når februar er slut, har indbyggertallet passeret 420.000 - ihvertfald hvis de håbefulde politikere har held med at sælge de 1.800 statsborgerskaber, der for en pris på lige omkring 5 milloner kroner, giver ret til et liv på den lille ø - og adgang til det store EU.

I går diskuterede Europaparlamentet Malta's initiativ, og ifølge DRs korrespondent Niels Kvale, var de folkevalgte ikke begejstrerede:

- Der er en del bekymring om, hvem der kunne være interesserede i at købe de 1800 statsborgerskaber, hvor modtagerne så kan betale lidt ekstra for at få familien med i pakken.

- Malteserne - og det britiske firma, der skal stå for processen, siger, at der er en lang række baggrundstjeks, men der er en udbredt bekymring for, hvem det er, der kan have behov, lyst og penge til at blive malteser og dermed EU-borger og få et attraktivt EU-pas, skriver han på DR.dk, men hvad med dig?

Er du bekymret - eller synes du Danmark skulle gøre det samme?