Der er for mange muslimer - enig/uenig?

Hvor mange svarer ja til spørgsmålet: 'Er der for mange muslimer?' Tja, i Portugal svarer 27 procent ja - i Ungarn svarer 61 procent ja

I Frankrig mener 36 procent, at der er for mange muslimer. Her er der fredagsbøn i Paris. (Foto: AP)
I Frankrig mener 36 procent, at der er for mange muslimer. Her er der fredagsbøn i Paris. (Foto: AP)

En storstilet undersøgelse fra den tyske tænketank Friedrich-Ebert-Stiftung viser, at omfanget af islamofobi stort set er det samme i alle europæiske lande.

Det skriver politiken.dk i dag, for mens befolkningernes holdning til f.ex. mindretal eller grupper som jøder, kvinder og homoseksuelle varierer meget fra land til land, så er Europa forenet i det Politiken kalder 'fjendtligheden over for muslimer'. I snit mener hver anden, at der lever for mange muslimer i deres land.

Datamaterialet som de tyske forskere har analyseret, stammer fra undersøgelser i forskellige europæiske lande, hvor folk har skulle erklære sig enige eller uenige i udsagnet: 'Der findes for mange muslimer.'

Danmark i midten
I Portugal er 27 procent enige i det udsagn, i Frankrig er det 36 procent, der nikker ja, mens Ungarn er helt i top med hele 61 procent, der synes der er for mange muslimer. Danmark ligger ifølge Jens Peter Frølund Thomsen midt i feltet med en enig-procent på 43.

- Vi ligger i en pæn midterposition. Vi er mere fremmedfjendske end svenskerne, men mindre end englænderne, siger Frølund til Politiken.

Men hvad mener du om den slags undersøgelser? Og hvad kan man bruge dem til?