Annonce:
Annonce:

Hidsig husejer: Vil ikke betale for gadelys

Silkeborg Kommune har i denne uge skrevet til ca. 4000 husejere på kommunens private fællesvej. De skal til at betale for vejbelysning

Annonce:
Følg nationen!

- Det er utroligt, at det kun er de personer som bor på en privat fællesvej vej, som skal betale for belysningen. Det er jo som regel ikke disse veje der er mest befærdet.

- Kommunen har i forvejen en meget lille omkostning i forbindelse med vedligeholdelsen af disse privat fællesveje.

Sådan skriver Peter H. i en af de 18 kommentarer, nyheden om at husejere, der bor på private fællesveje i Silkeborg, nu skal til at betale for gadebelysningen, har fået på mja.dk.

Søren F. jubler heller ikke, og skriver at en privat fællesvej IKKE er en privat vej, hvor offentligheden ikke har adgang.

Alle har adgang, men jeg betaler
- Jeg bor selv på en privat fællesvej, hvor alle har adgang, men det er kun beboerne, som skal betale for drift/vedligehold, skriver Søren.

Annonce:

Kommunen regner med at udgiften til lys vil ligge på 2-300 om året for de cirka 4000 husejere, der har adresse på en privat fællesvej, og Allan Malskjær fra Parcelhusejernes Landsforening fortæller, at Silkeborg nu bare gør som bl.a Slagelse Kommune, hvor kommunen har sendt regningen for gadelys videre i flere år.

- Og vi mener, at det er en grotesk måde at behandle borgerne på. Det er magtmisbrug, siger Allan Malmkjær, der peger på at nye EU-regler betyder at alle danske gadelamper skal være skiftet til energivenlige modeller inden 1. januar 2015.

- Det er er jo mange penge, det handler om, og derfor er der mange kommuner - jeg vil mene hver tredje - der har planer om at lade husejere betale for gadebelysningen.

Hvad mener du? Husejere på private fællesveje betaler i forvejen for vedligeholdelse - er det fair, at de også skal betale for lys?

Peter SK er en af dem, der synes det helt fint - han skriver på mja.dk:

- Med fare for at blive kastet ud i alverdens uvejr her på forummet vil jeg da godt sige, at jeg da egentlig synes, at det er helt fornuftigt, at borgere på en privat fællesvej i vores kommune skal betale for det offentlige ejede anlæg, som oplyser deres vej.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus