Træt af vejrværter der fortæller at blæsten er iskold

Ikke mere kuldeindeks og chill-faktor, tak, lyder det fra nationens! Asbjørn B, der godt ved, at det er koldt når det blæser

- Må jeg ikke appellere til ædruelighed i forbindelse med angivelse af frostgrader?

- Ikke mere kuldeindeks, tak!

Fra minus 3 til kæmpedrama
Sådan skriver Asbjørn B i et læserbrev til Ekstra Bladet om det hysteri han oplever i vejrudsigterne. For Asbjærn ved godt det er koldt, når det blæser. Hans brev fortsætter således:

- Dag ud og dag ind, vinter efter vinter, bliver vi bombarderet med trivialiteter om, at det føles koldere, når vinden blæser, pakket ind i de pseudo-videnskabelige floskler 'wind-chill-faktor' og 'kuldeindeks'. En 3-graders frostdag skal nemlig pinedød overdramatiseres med banaliteter, tocifrede tal og belærende attituder.

Nobelpris i vejforskning
- I min barndoms landsby i forrige århundrede havde vi uden de store armbevægelser et læskur ved busstoppestedet, for det var sund fornuft og almen viden at man frøs mere, når det blæste, og vi havde derfor også vore navnkundige vindjakker på.

- Imidlertid har vi i de senere år fået et stort intellektuelt proletariat af vejrværter, der troligt spænder støvlerne på hver dag for med opspilede øjne at forkynde en plat forklaring på dagens tocifrede kuldeindeks, som om de personligt og helt selv lige har lavet et gennembrud i Nobelpris-klassen inden for vejrforskning.

- Konsekvensen er så småt, at alle er totalt forvirrede – forleden mødte jeg f.eks. på en tur i vindstille og 4 graders frost én, der fortalte mig, at når vi korrigerede for 'wind-chili', var det faktisk 20 grades frost!

Men hvad synes du? Vidste du godt, at blæsten er kold?