Annonce:
Annonce:

Ali om aflyst juletræ: Flertallet bestemmer

Det var en demokratisk beslutning, da de ni medlemmer af afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge sagde nej til juletræsfest. Så hvorfor al den kritik, spørger Ali

Annonce:
Følg nationen!

- Demokrati er demokratiets værste fjende...

Sådan skriver nationens! Stigg J. i en af de mere end 300 kommentarer, den aflyste julefest i boligforeningen Egedalsvænge har kastet af sig.

Fem muslimer aflyser dansk julehygge

Læs også:

Jan om aflyst julehygge: De går i små sko

For kort før flertallet i bestyrelsen sagde nej til at bruge 7000 kroner på det traditionelle juletræ, æbleskiver, gløgg og julehygge, havde samme bestyrelse bevilget 60.000 kroner til et muslimsk Eid-arrangementet.

De bruger jo bare demokratiet
- De bruger demokrati, som et middel til at opnå det de gerne vil have, fortsætter Stigg, der mener at de fem muslimer i bestyrelsen burde have taget hensyn til de fire medlemmer, der gerne ville bruge penge på juletræsfesten:

sn.dk skriver Ali C, at kritikken af bestyrelsen er helt misforstået. Han stiller spørgsmålet ' Hvor er Danmark på vej hen, som samfund', og beskriver hvor demokratisk korrekt beslutningen er:

Annonce:

- Det er ufatteligt at man kritiserer et demokratisk valgt bestyrelse fra et beboerområde, som er et internt anliggende. Alt er formentlig gået efter bogen (jvf. loven om almene boliger) Og hvis der er et muslimsk flertal (som også burde være kritisabel da man stempler folk ved at reference til deres trosretning) i afdelingsbestyrelsen, så er det vel noget beboerne har ønsket.

Flertallet bestemmer
- Afdelingsbestyrelsen bruger egne midler (fra bebyggelsen) til at administrere deres eget budget, det er der ikke noget forkert eller ulovligt i. Hvordan kan det være at når man kritiserer folk med muslimsk baggrund for ikke at være demokratiske, så når de endelig deltager i den demokratiske proces, så får de kritik. De skal vel have lov til at gøre tingene på egen måde hvis det er det, flertallet i området ønsker.

Tjek jeres demokratriforståelse
- Prøv at forestille jer den omvendte scenarie, hvor man i en bebyggelse med f.eks 80%-90% folk, med muslimsk baggrund og du (med et mindretal på 10%) pålægger dem at fejre et kristent helligdag. Lyder det heller ikke forkert. Hvis dette ikke kan forstås, så burde man nok granske sit eget tolerance for andre mennesker, samt forståelse for demokrati.

Hvad mener du? Danmark har brugt mange integrationspenge på at lære indvandrere om demokrati - og når de så bruger det, lyder der kritik?

Steen M. har en løsning som også handler om demorkrati:
- Så må vi danskere se at få lettet en vis legemsdel fra sofaen og engagere sig i boligforeningen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: