Rumæner rig af at sidde i dansk fængsel: Sender penge hjem

Indsatte i danske fængsler får 65 kr. om dagen til mad - og kan tjene andre 100 kr ved at arbejde. I aften kan du møde Dumitru fra Rumænien, der synes ordningen er helt skøn - han bruger nemlig ikke alle pengene på mad

Følg nationen!

Ifølge kriminalforsorgen er cirka 13 procent af de indsatte i danske fængsler er udlændinge uden tilknytning til Danmark.

Og de skal ligesom danske indsatte selv købe mad, tøj, smøger og andre fornødenheder, men af de 4.000-4.500 kroner de får og kan arbejde sig til, kan de sagtens spare op. Og i aften kan Station 2 på TV2 bringe et interview med rumæneren Dumitru, der er fængslet for indbrud, der ifølge programteksten synes livet i de danske fængsler er skønt.

Femstjernet feriested
- Det er som et femstjernet feriested, siger Dumitri, der føler han har masser af penge, og derfor sender solide tilskud hjem til Rumænien, hvor gennemsnitslønnen ligger på 2.500-3000 kroner efter skat.

Og Per Hansen fra Anstalten ved Herstedvester bekræfter over for nationen!, at der bliver sparet op af de penge de indsatte får og tjener:

- De fleste lægger 100-200 kroner til side hver uge, så det kan jo godt løbe op, siger Per Hansen, der er beskæftigelsesleder.

- Men hvis nogen sulter sig for meget, så griber vi ind og sætter dem på frostmad - og så får de ingen kostpenge.

Men hvad mener du om, at fængslede udlændinge sender penge hjem til deres familier? Og ville du gøre det samme, hvis du havde 4500 om måneden, og din familie i dit fattige hjemland, sultede?Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+