Katastrofe: Flæsk i hver fjerde shawarma

Det er ikke kun i Danmark, at kebab-rullerne kan indeholde grisekød. 3 af 10 testede shawarma-barer i Malmø havde flæsk i oksekødet

Okseshawarmaen indeholder grisekød i tre af ti testede Kebab-barer i Malmø. Obs: Arkivfoto: Mette Ragner( ingen sammenhæng med flæskeafsløringen)
Okseshawarmaen indeholder grisekød i tre af ti testede Kebab-barer i Malmø. Obs: Arkivfoto: Mette Ragner( ingen sammenhæng med flæskeafsløringen)

- De flestee som spiser her er muslimer, som er meget opmærksomme på, at de ikke får den mindste lille flæskebid. Og jeg har også selv spist det. Må Allah tilgive mig.

Sådan siger kebab, shawarma, fallaffel og pizza-sælger Omar Makiye til Malmø-avisen Kvälposten, der har købt og test shawarmaer i ti forskellige grilbarer - og fundet svin i tre af dem.

Blev snydt til at sælge gris
- Jeg er altid gået meget op i, at det var rent oksekød - og så er jeg blevet snydt til at sælge gris, fortsætter Omar i det avisen kalder det store 'Kebab-bluff'.

For en måned siden var københavnske shawarma-spisere udsat for et tilsvarende chok, da myndighederne fandt spor af grisekød i et parti 'stegt kebab, oksekød', som dog ikke blev sendt ud til kunderne.

Muslimsk ramaskrig
Talsmanden for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, kaldte det en kæmpeskandale, der ville vække et ramaskrig blandt muslimer i Danmark, men endnu har ingen muslimske talsmænd udtalt sig om sagen i Sverige.

Ingen synd hvis man bliver tvunget
I Koranens Vers 2:173 - hvor svinekødforbuddet er beskrevet, og hvor ikke-halalslagtet kød og kød fra selvdøde dyr forbydes, er der dog trøst at hente ifølge den jurastuderende Murat Tamer, at:

- Men hvis nogen bliver tvunget, uden at gøre det af lyst eller for at overtræde forbuddet, da begår han ingen synd.

Pyha: Koranen kan hjælpe grisekøds-kunder

Men hvad mener du? Og hvorfor kommer nogen grisekød i shawarmaen?