Venlig Krasnik fik ja fra Hedegaard - og slagtede ham

Det var et scoop for DR2s Martin Krasnik, at han i søndags kunne vise sit 30 minutter lange interview med Lars Hedegaard. Men Krasnik fulgte ikke reglerne, mener ekspert

Lars Hedegaard fik ikke det venlige og medfølende medløb, han havde regnet med, da han fra sit hemmelige opholdssted dukkede op til interview hos Martin Krasnik på DR2 søndag aften.

Se interviewet her

Mordforsøg for åben skærm
- Krasnik splitter ham i atomer. Krasnik er tilbage, skrev Anders Breinholt på sin twitter, mens Søren Krarup i Berlingske mener, at Lars Hedegaard var 'til forhør hos en afhøringsofficer, hvis ambition var at afsløre og mistænkeliggøre den afhørte' i sit indlæg, der har overskrften ' Krarup: Mordforsøg for åben skærm0

Strider mod DRs egne regler
Og nu har Politiken fået fingrene i den mail-korrespondence mellem Hedegaard og krasnik, der gik forud for interviewet - og vist den til Mark Ørsten, lektor, medieforsker og leder af det journalistiske studie ved Roskilde Universitetscenter. Og Mark Ørsten er meget klar i sin konklusion:

- Interviewaftalen strider meget klart mod DR’s egne etiske retningslinjer, siger han, med henvisning til følgende formulering:

- DR lægger vægt på, at medvirkende får klare præmisser for deres deltagelse i DR produktioner, og det er medarbejderens ansvar, at forudsætningerne er forstået og accepteret, så der foreligger en klar aftale. (kapitel 2)

Invitationen er venlig - ikke kritisk
Og det mener Mark Ørsten ikke Krasnik har levet op til:

- Det er meget klart, at der ikke er fremlagt klare forudsætninger for det, han skal deltage i. Han bliver bare inviteret meget venligt i studie, siger han til politiken.dk

dr.dk får Martin Krasnik pluspoint fra de fleste debattører for sin måde at håndtere interviewet på. Ulrik Ø skriver:

Rigtig god journalistik
- En så stor forsvarer af sin ytringsfrihed som Lars Hedegaard må i det mindste kunne stå på mål for sine egne påstande. Det kunne LH ikke, hans bedste forsvar var: 'nu var det jo mig der blev skudt på!, og Rasmus G. er enig:

- Jeg synes det er rigtig god journalistik. Hvad havde Lars Hedegaard forestillet sig han skulle snakke om??

Men hvad mener du? Kan man som journalist være venlig når man inviterer og kritisk når man interviewer?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere