Straf: Sender Holocaust-nægter i KZ-lejr

Graffiti-malere, der bliver sat til at rense mure, voldsmænd, der skal sige undskyld til offeret, og nu en holocaust-nægter, der skal i KZ-lejr.

Hvordan straffer man en person, der påstår, at Holocaust ikke har fundet sted?

Det var spørgsmålet, som retten i Budapest skulle tage stilling til for skyldsspørgsmålet var der ikke tvivl om. Den nu 42-årige György Nag optrådte nemlig med et banner ved en demonstration i 2011, der sagde 'Holocaust skete aldrig', og da den slags blev forbudt i 2010 i Ungarn, skulle dommeren finde på noget.

Sendes i KZ-lejr
Valget blev 18 måneders betinget fængsel, og så fik György Nag lov til at vælge mellem en tur til Auschwitz, en rejse til Yad Vashem i Jerusalem eller 3 besøg på det lokale holocaust-museum i Budapest. Den sidste - og på papiret slappeste straf - indebærer dog også en skriftlig stil om stedet og hans egne tanker om museet.

- Det lyder som en god måde at straffe på, skriver MonicaGodo på JerusalemPost hjemmeside, hvor gs07aaa dog er noget mere forbeholden:

- Hvad er formålet med at sende ham til Auschwitz? Han vil jo bare tro at det er en filmkulisse.

Men hvad mener du om den måde at straffe på? Og har du forslag til andre områder, hvor man kan benytte den slags alternative metoder?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere