Præst vil af med den lange sorte kjole

Den er dyr, den er gammeldags, og nu hvor alt andet er i spil i folkekirken, er det svært at forstå, at præstekjolen skulle gå fri, siger Carl Jessen

Hvad skal præsten have på, når hun prædiker? (arkivfoto)
Hvad skal præsten have på, når hun prædiker? (arkivfoto)

- Bevar den sorte kjole, men gem den til begravelser og præsteprocessioner og audiens. Med forlov.

Sådan slutter Carl Christian Jessen, pastor emeritus i Frederikshavn et debatindlæg i Kristeligt Dagblad, der beskriver den nuværende sorte kjoles indtog i den danske kirke, men som altså slutter med at opfordre til at droppe dragten til gudstjenester.

Dyr og uevangelisk
Og opfordringen - som faktisk er en reaktion på en artikel, om at den danske folkekirke bruger mellem tre og seks millioner årligt på præstekjoler, der koster ca. 20.000 kroner stykket - har straks fået støtte.

- Den kunne nemlig gerne afmonteres, ikke blot ved begravelser, men også ved sygebesøg, dødslejer, ja, i det hele taget, eftersom denne middelalderlige og unaturlige klædedragt kan lægge en mystisk, men uevangelisk afstand til omgivelserne, skriver Jørn N på kristeligt-dagblad.dk, og netdebattøren 'Frans' er klar til at gå endnu længere:

Tøj man selv kan vaske, tak
- For min skyld kan man pakke præstekjole og krave helt ned i museernes magasiner. Hvis præsterne absolut skal have en uniform, som er mere, end den lille flip, så må det være en uniform, som er til at forstå også for unge mennesker. Og som præsten selv kan putte i vaskemaskinen. Og den behøver ikke koste kr.20.000.

Men hvad mener du? Er den sorte præstekjole værd at bevare?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere