Så tror da fanden stats-kassen er tom

nationen! er splittet i debatten om eksperimenet 'så let er det at få kontanhjælp'. Er vi på vej mod græske tilstande, eller er der tale om tilsvining af de svage?

Eneste reelle krav til kontanthjælpsmodtageren Jens-Ulrik var at møde op tre timer om ugen i et såkaldt virksomhedscenter. De fleste af gangene meldte han sig dog uden problemer syg og blev væk. (Foto fra filmen)
Eneste reelle krav til kontanthjælpsmodtageren Jens-Ulrik var at møde op tre timer om ugen i et såkaldt virksomhedscenter. De fleste af gangene meldte han sig dog uden problemer syg og blev væk. (Foto fra filmen)

- I bund og grund synes jeg at de er nogle dumme svin, disse Nordsjællandske rigmandssønner.

Sådan skriver nationens! Søren T. i en af de mere end 100 kommentarer, historien

Se også: Hellerup-dreng fik kontanthjælp på 1. klasse har fået her til morgen. Søren mener ligesom mange andre at en historie om en person, der på tre måneder fik lige under 20.000 kroner i kontanthjælp, er for tyndt et grundlaf til at svine et helt system:

Hallo, 7000 om måneden er ikke meget
- De her Hellerup-drenge tilsviner tusindvis af ærlige mennesker, som ikke har anden mulighed end kontanthjælp.

- At systemet i første omgang stoler på dig er da helt OK. Vi skal have et sikkerhedsnet og en social hjælp, hvor det første møde med systemet ikke er mistænkeliggørelse men imødekommenhed. Sådan hjælper man bedst folk videre. At der kan findes og filmes et eksempel på en disillusioneret sagsbehandler og en kontanthjælps-snyder er vel ikke dagens nyhed, skriver Søren, og slutter m,ed at sige, at der faktisk er nogen som slider for at komme videre, og som i den grad fortjener de skallede ca. 6666 kr - før skat - om måneden at leve for.

Ruller der hoveder?
Johann P. konkluderer modsat og skriver:
- Så tror da fanden at kasserne er tomme. Men kommer der til at rulle hoveder? Nej, det vi ved vi jo, at det ikke kommer til at ske. Det må jo blive betragtet som lemfældig omgang med offentlige midler af en embedsmand, og så vidt jeg er vidende om er det vel strafbart på en eller anden måde.

Og Red H. - der selv har gjort sine erfaringer med systemet - er enig:
- Har prøvet Københavns kommunes diverse kontanthjælps-forløb og tåbelige aktivering. Jeg fik hurtig den opfattelse, at det slet ikke var meningen, at jeg skulle ud af kontanthjælp.

Det gælder om at holde dem i systemet
- Om det er i kommunalt regi eller eksterne udbydere der står for aktiveringen, er fløjtende lige meget. Det, det gælder om for dem, er at holde kontanthjælpsmodtagerne inde for rækkevidde. Den kommunalt ansatte vil retfærdigøre sit job og den eksterne udbyder vil tjene så meget, som muligt.

- De dræner begge den offentlige kasse.

Hvad med dig? Har du prøvet at søge kontanthjælp, og synes du det var let eller svært? Og har du - eller kender du nogen der har - nappet en periode på kontanthjælp, fordi du ikek gad arbejde?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere