100.000 skal arbejde for kontanthjælpen

Ole Pass står i spidsen for landets 100 kommunale socialchefer, og nu beder han om hjælp til de 100.000 svage kontanthjælpsmodtager.

Det er svært at finde et ledigt job på det danske arbejdsmarked - og hvis man ikke har genbnemført en uddannelse, har svært ved at læse, døjer med psykiske problemer eller lider af andre småslavanker, er det nærmest umuligt. Og da den grupper lige nu tæller ca. 100.000 mennesker, der får kontanthhjælp, så beder de danske kommuners førstemand nu om forslag til hvad man dog kan sætte dem til.

Se også: Rekord: 2,2 millioner forsørges af staten

Trist
- Det er trist at konstatere, men efterhånden er det en meget stor gruppe, der ikke er i stand til at komme ind på det almindelige arbejdsmarked, hvor kravene blot stiger og stiger. Der er brug for alternativer til dem, og man kunne måske overveje at genindføre nogle af de gamle servicejob, som man har sparet væk, siger Ole Pass til jp.dk, der er socialchef i Rødovre, og forslår blandt andet rengøring og opsyn med ubemandede togstationer som meningsfyldt 'arbejde' til folk fra gruppen.

Læs også:

Se også: Enhedslisten afviser dansk dovenskab

Løn=kontanthjælp
- Jeg forestiller mig sådan set, at lønnen skal være på niveau med kontanthjælpen, uddyber Ole Pass over for nationen!.

Bettina Post, der har været formand for socialrådgiverne, kender alt problemet med kontanthjælpmodtagere, der ikke passer ind på arbejdsbejdsmarkedet:

- De har ikke det intellektuelle beredskab til at tage en uddannelse og skal ikke stresses med uddannelseskrav. Det burde være en samfundsopgave for både private og offentlige virksomheder at genopfinde nogle af disse job, siger Bettina Post, nævner opstilling af varer på supermarkedshylder som eksempel på jobs, der passer perfekt til gruppen.

Men hvilke arbejdsopgaver mener du, man kan give de svage kontanthjælpsmodtagere? Og synes du det er i orden, at kræve at man skal arbejde til en løn på kontanthjælpsniveau?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere