Afrika-millioner ryger lige i DRs lomme

I aften samler DR ind til Afrika i den store Danmarksindsamling, men de første 4,6 millioner går til at betale for TV-showet

- Mener det er rent snyd. Det her ved pengedonorerne ikk!!!!!

Sådan skriver Bo R. på jp.dk i debatten om den måde DR finansierer de mange timers TV om landsindsamlingen i aften. For hvor det normalt er licensbetalerne, der betaler for programmerne, så skal de venlige seere, der donerer til Afrika, betale for programmet i aften. Maria K. synes som Bo også, det er noget mystisk noget:

Snydt igen
- Mener vi hører ALLE DONATIONER går til AFRIKA? Snydt igen....bliver de i Afrika og de der yder bidrag snydes også når de tror på ALLE PENGE går ubeskåret til Afrika.

DR siger til jp.dk, at det er fuld lovligt, at sponsorere programmer med indsamlingspenge, men flere politikere undrer sig.

- Det burde være sådan at, Danmarks Radio selv finansierede det program, ligesom man finansierer andre programmer, siger Enhedslistens Per Clausen til avisen.

Men hvad siger du?

Burde det hedde den store DR og Afrika-indsamling? Eller er det nok, at man på DRs hjemmeside kan finde frem til regnskaber, der viser at cirka 14, af de 80 millioner kroner danskerne donerede i 2011 og 2012 til Danmarks-indsamlingen gik til tv, kommunikation, administration m.v.?

En hurtig hovedregning viser, at de første 30.000 sms'er á 150 kroner, der tikker ind går til DRs udgifter til TV-programmet. Og nationens! Johanne J raser over, at hun i går fik en sms om at støtte landsindsamlingen:

- Bare fordi man støttede sidste år, betyder det jo ikke at man vil i år. Jeg synes de går lidt over grænsen, med den her sms, skriver Johanne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere