Mistanke: EU-rabat blev aftalt i januar

Helle spillede højt spil og sejrede i rabat-sagen. Sådan lyder den officielle version, men det hele var planlagt og aftalt på forhånd, mener flertal

Det er meget vanskeligt, at finde hoved og hale i de budgetforhandlinger, der foregår lige nu mellem EUs statsledere.

Men en ting er sikkert - ekstrabladet.dk' s læsere tror ikke en pind på, at Helle har måtte slide og snakke og true sig til den meget omtalte rabat på det danske kontingent, der vist nok blev enighed om i nat. 60 procent af de 12.156 læsere, der har en mening om den sag, svarer nemlig, at rabatten var aftalt på forhånd, og at Helles trusler om veto og stramme miner, bare var skuespil.

Se også: Dansk milliardrabat med i nyt budgetudspil

- Som forventet. Dramaet har jo bare været ren skuespil for at få HTS til at se ud som at hun kæmper for Danmark, skriver Pia H. på nationen!, hvor Dan F. følger op:

- Den drejebog var for åbenlys hele vejen igennem. Men det giver da udtrykket 'skuespil til folket' en ny drejning. At det er en dillettantforestilling er så det ærgerlige i det.

Og på politiken.dk skriver Søren Søndergaard, at den danske rabat har været kendt i EU i ugevis:

- Det har i flere uger forlydt i de interne EU-cirkler, at der nok skal blive fundet en løsning på det danske rabat-krav – nu handler det alene om, at Helle Thorning samtidig kan blive præsenteret på hjemmefronten som jernladyen, der sætter EU på plads med et velrettet slag med Gucci-tasken.

Men nu hvor det altså ligger fast, at Danmark får en rabat, mangler det stadig at blive afklaret, hvor og af hvad, vi får rabatten.

Rabat, men på hvad?
For EU-lederne skal først blive enige om, hvad de i alt vil bruge de syv fra 2014 til 2020, før det giver mening at tale om, hvor meget de enkelte lande skal betale til fælleskassen. Og da den danske regering i finanslovforslaget fra august regner med et EU vil koste en halv milliard ekstra hvert år, ja så går der altså bare to år, får den danske rabat er ædt op, som Enhedslistens Nikolaj Willumsen har udtalt.

Men hvad tror du? Ender EU med at blive et billigere eller dyrere bekendtskab for Danmark?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere