Racisme-fejl om Hedegaard spredt i hele verden

Associated Press skriver fra hele verden til hele verden. Telegrammet fra Københavner-redaktionen i tirsdags om Lars Hedegaard manglede en væsentlig oplysning

Den svenske avis Dagens Nyheter har nu - efter massiv debat bl.a her på nationen! - ændret deres tekst i artiklen om skudattentatet på Lars Hedegaard.

Læs:

Se også: Svensk avis sviner Lars Hedegaard


Version 1 - her er Hedegaard dømt for racisme

I første version, skrev avisen nemlig, at 'den en gang racisme-dømte Lars Hedegaard, havde været udsat for et attentat', men den sætning er nu væk. For virkeligheden - som også svenske aviser skal holde sig til - er at Lars Hedegaard endte med at blive frikendt for racisme af højesteret, og derfor et sætningen nu slettet.


Version 2 - her er han islamkritiker

Men en ting er en svensk avis - en anden er det internationale nyhedsbureau Associated Press, AP, der sender telegrammer ud til hele verden.


The guardian bragte AP-telegrammet

Redaktionen i København skrev om attentatet mod Hedegaard, at Hedegaard i 2011 fik en bøde for at fornærme muslimer - men glemte, at skrive at højesteret senere frifandt Hedegaard. Det første telegram fik telfonerne til at gløde hos APs centralradktion i London, og sent i går eftermiddags - 24 timer efter nyhedstelegrammet, fik Københavner redaktionen ordre om at skrive en korrektion:

AP dag 2: Han blev frikendt
- Vores historie om en skudepisode i Danmark indeholdt oplysning om at forfatteren Lars Hedegaard var idømt en bøde på 5000 kr for hadefuld tale i 2011. Det var en fejl, at historien ikke indeholdt oplysningen om, at Hedegaard appelerede dommen og blev frikendt af Danmarks Højesteret i 2012, skriver AP.

Sætningen fra det første telegram dukker op mange tusinde gange på google i dag - det gør rettelsen ikke.

Hvad mener du? Skal Hedegaard ha' en undskyldning fra dagens Nyheter og AP?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere