Rev hijab af gravid: Nu tager alle hijab på

I lørdags fik en gravid kvinde flået sin hovedbeklædning af og dunket sit hovede ind i bil af en gruppe racister. i dag aktionerer 1000vis af svenske kvinder for retten til at gå med hijab

Veronica Palm sidder i den svenske rigsdag for socialdemokratiet. Hun er med i hijabupproppet#, fordi kvinder selv skal have lov til at bestemme, hvilket tøj de har på. (Foto: Facebook)
Veronica Palm sidder i den svenske rigsdag for socialdemokratiet. Hun er med i hijabupproppet#, fordi kvinder selv skal have lov til at bestemme, hvilket tøj de har på. (Foto: Facebook)

Den gruppe unge mænd, der i lørdags overfaldt en gravid kvinde med racistiske tilråb, for derefter at flå hijabben af hende og banke hendes hovede ind i en bil, får travlt, hvis de har set sig sure på den religiøse hovedbeklædning.

Hijab-opråb skal gøre slør normalt(link til Sveriges Radio)

For efter at pressen har bragt historien om det racistiske overgreb, har solidariske svenske kvinder i 1000-vis taget hijab på og lagt et billede på et socialt medie, mærket hijabupprob#.

Det foregår på instagram,statigram,twitter og på Facebook, hvor den socialdemokratiske politiker Veronica Palm skriver:

- Jeg støtter Hijabuppropet, for ingen skal trues eller generes fordi de går klædt på en bestemt måde. Pigen med stramme bukser og G-streng og pigen med tørklæde over håret har ret til respekt, skriver politikeren, der har fået 320 likes for sit foto.

Du kan også uploade et billede af dig selv i hijab i kommentarfeltet, hvis du mener kvinder har ret til selv at vælge, hvad de tager på.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?