Annonce:
Annonce:

Aflivning af Cato tophistorie i Sverige

Claus Sabroe er dybt berørt over aflivningen af hunden Cato - og oprørt over den måde, politiet behandlede ham, konen og datteren på. Imens er historien blevet international

Annonce:
Følg nationen!

- Vi fik lov til at komme ind og sige farvel til Cato, og blev ført af en lang gang, videre ned i kælderen og ud i baggården til to bure. Det ene var fyldt med ølkasser, og i det andet stod Cato. Der var - for at sige det mildt - ikke rart, og der var heller ikke rent.

Sådan fortæller Claus Sabroe, hvis hund i dag skulle aflives på Helsingør Politistation. Cato bed i marts måned en anden hund, der skulle syes med seks sting, og selv om Claus har bedyret, at Cato blot forsvarede sig, og at dyrlægen har bekræftet, at biddene ikke nåede ned i det underliggende væv, men kun havde lavet huller i huden, så har politiet stået fast på dødsdommen.

Beviset: Derfor skal Cato dø i morgen

Den første dyrlæge, politet havde bestilt til at give det dræbende stik, nægtede at aflive Cato, og derfor skulle aflivningen foregå på politistationen. Udenfor stod 75 mennesker og protesterede.

Annonce:

Måtte ikke holde den
- Vi fik 20 minutter sammen med vores elskede hund, og så blev vi ellers bedt om at gå. Jeg sagde jeg gerne ville holde den, mens den fik giften, men 'det havde jeg ikke ret til', sagde politibetjenten, og bad os om at komme ud. Min datter var meget berørt, hun græd og holdt fast i buret, og ville ikke gå fra Cato, men der var ikke megen medfølelse at mærke fra betjenten. 'Er du snart færdig', sagde han til hende.

Vi sender den hjem til jer
Claus ville gerne have haft sin døde hund med hjem, men det havde han heller ikke ret til:
- De sagde, at de ville sende den hjem til os. Nu er jeg bare bange for at de kan finde på, at lægge den på dørtrinnet, for de virkede ret ubehøvlede, synes jeg.

nationen! har talt med Nordsjællands Politi og fået bekræftet, at den døde hund bliver sendt hjem til Claus, Janne og Emma, men ikke hvornår.

Sagen har vakt opmærksomhed i Sverige, da mange svenske hundeejere frygter at besøge et land, hvor hundeaflivninger er dagligdag. Lige nu er historien om Cato tophistorie på Malmø-avisen Kvällsposten.

- Herregud detta är ju inte klokt , älskade Cato. Stoppa denna utrotning NU !!!!!!, skriver svenske Rose Marie Andersson på Foreningen Fairdogs facebookside, og Susanne Hähn fortsætter:

Annonce:

- Alle hundejere i Danmark, stå dog sammen. Jeres hunde kan blive det næste offer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: