Skoleleder om børn med ADHD: Rådne æbler

Cancersvulster og rådne æbler. Sådan snakker svenske skoleledere om børn med ADHD, viser skjulte optagelser.

Svensk TV har undersøgt, hvor let det er for elever med f.ex. ADHD at komme ind i en friskole. Det viser sig at være stort set umuligt. (arkivfoto( har intet med ADHD at gøre): Finn Frandsen)
Svensk TV har undersøgt, hvor let det er for elever med f.ex. ADHD at komme ind i en friskole. Det viser sig at være stort set umuligt. (arkivfoto( har intet med ADHD at gøre): Finn Frandsen)

I Danmark vil regeringen gerne inkludere børn, der af den ene eller anden grund har behov for specialundervisning, i den almindelige folkeskole. Det samme vil den svenske regering, men nu viser en række skjulte optagelser af skoleledere på flere friskoler, at børn med f.ex. ADHD er ildeset.

- Man skal ikke blande dem ind...man bliver nødt til at beskytte de fine elever. Og gør man det, ja så får man en god skole. Det er som et råddent æble blandet sammen med andre æbler. Det spreder sig, siger Profilskolens leder Greger von Sivers f.ex. i den skjulte SVT-optagelse, der lige nu skaber debat på regeringsplan.

Cancersvulster
For Gregers kalder også urolige børn for 'cancersvulster', og indrømmer - da han efterfølgende bliver konfronteret med sine udtalelser, at lærerne har svært ved at håndtere de specielle elever, og derfor gerne vil undgå dem i klasserne.

- Jeg er ærligt talt forbandet, siger den svenske undervisningsminister Jan Björklund til SVT, der nu vil overveje at bruge skrappere metoder over for skoler, der ikke vil deltage i inklusionen:

- Og vi har brug for mere offensive metoder - måske endda metoder i stil med dem SVT bruger (skjulte optagelser. red), siger ministeren.

Men hvad siger du? Og har du også erfaringer med at skoler afviser enkelte elever med f.ex. ADHD?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter