Så kan rygersvinene lære det: Gratis lomme-askebægre

Hver dag bliver der smidt cirka ni millioner cigaretskod på gaden eller i naturen i Danmark. Det svarer til 3,3 milliarder skod på et år. Sig goddag til lommeaskebægeret

- Vi ved fra vores analyser, at mange tror, at skod hurtigt forsvinder i naturen. Men reelt er cigaretskod op til fem år om at blive nedbrudt. Mange skod bliver fanget af fejemaskinerne, men dem, der ryger ned mellem brosten eller skinner, skal samles op manuelt – og det koster i snit 2 kroner pr. stk.

Sådan siger konstitueret direktør Bjarke Lembrecht Frandsen fra Hold Danmark Rent, der her i november vil lære danske rygere at tage deres skodder med sig.

Se også: 9 universitetsfolk vil knække cigaretskods-gåde

De otte kommuner, der er med i indsatsen vil distribuere cirka 40.000 lommeaskebægre i kampagneperioden - og du kan få dem på gågader, butikscentre, ved busstoppesteder, på stationen og ved Natteravnene.

- Cigaretskod er et stort problem i hele Danmark. De skæmmer det offentlige rum, der kommer til at se uordentligt ud. Og det er en stor udgift for kommunen at få dem fjernet, lyder det i pressemeddelelsen, men hvad mener du?

Er cigaretskod et stort problem - og er lommeaskebægeret løsningen?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere