Nyt A-mærke: Så ved du filmen er feministisk korrekt

Hvis filmen er A-mærket, ved man, at to navngivne kvinder har en indbyrdes samtale, der handler om andet end mænd. Foreløbig er ordningen svensk, men dansk biochef er positiv

- Det synliggør et problem, som de færreste er opmærksomme på: at meget få film skildrer verden fra et kvindeligt synspunkt.

Sådan siger Katrina Schelin, der ifølge Politiken 'absolut' kunne finde på at indføre et nyt svensk film-mærke i Herlev Teaterbio, hvor hun er leder.

Her sidder et magtsygt macho-svin

Katrina - der også er bestyrelsesmeWift Denmark – Women in film & tv - er derfor helt på linje med de svenskere, der har indført A-mærket som en vejledning til biografgængere i foreløbig fire biografer. For at en film kan blive A-mærket, skal to af de medvirkende kvindelige skuespillere føre en samtale, der handler om andet end mænd. Det er vigtigt, at de to kvinder har navne ifølge A-mærkets hjemmeside.

- Vi er trætte af, at der er gået næsten 30 siden Bechdeltesten (den med samtalen red.) blev indført, og stadig ser at de fleste film nomineret til Oscar-priser knapt nok består, skriver bagkvinderne.

Foreløbig indfører biografer i Stockholm, Gøteborg, Helsingborg og Malmø mærkningen i et år - men hvad synes du?

Skal danske biografer også give filmene et kønspolitisk mærke?

Og kan du nævne nogle film, der kan bestå 'to navngivne kvinder, der samtaler om andet end mænd'-testen? Og nogle film, der ikke kan?