Julie, ung, lækker, lyshåret - er hun også for nem?

Mænd er jægere. De vil have deres afkom videre, og kvinder vil have mænd, som kan passe på dem, skriver 20-årige Julie i et læserbrev om kønsroller i 2013

- ’Touch his heart without touching him’ – ét citat på Instagram, som fangede mit blik med disse ord til følge: ‘Very rare these days’.

Sådan indleder Julie S et læserbrev om køn, tid og tanker til Ekstra Bladet. Og selv om det er svært at forstå, så er det godt skrevet. Julie fortsætter:

- Jeg sidder tilbage med disse spørgsmål hvorfor? Men ordene ’these days’ er uvisse – vi ved det ikke, har det altid været sådan? Who knows?

- Er sandheden, at det er blevet acceptabelt fysisk ’at touche’ ham i lyset? Vi kan med det samme konkludere, at sandheden er uklar og med tredivetusinde forskellige erfaringer og holdninger bag - men vi fortsætter.

Vi lever i kvindernes tid
- I takt med at kvinderne har fået mere magt i mange forskellige sammenhænge i dagens Danmark, falder dette emne straks ud af kontekst. Med vores første kvindelige statsminister og med det stigende antal kvinder i topposterne, kan man kalde denne tid for ”Kvindernes tid”. Kvinderne har magten over samfundet, men har mændene magten over kvinderne?

Mænd er fysisk afhængige
- Tilbage til citatet. Mænd er jægere. De vil have deres afkom videre, og kvinder vil have mænd, som kan passe på dem. Sætningen her siger meget – altså er begge køn afhængige af hinanden, men mænd er fysisk afhængige af kvinder, mens kvinder er følelsesmæssigt afhængige af mænd. Dette er naturens sandhed, men ønsker vi kvinder i virkeligheden en præriemus? Du tænker, én præriemus?!

- Hannerne af denne art er ét af de eneste dyr, som er udprægede familiedyr – som ønsker at opfostre deres familier. Hvad betyder det i forhold til citatet? Jo, for at en mand vil blive med én kvinde, er det nødvendigt ’at touche’ ham følelsesmæssigt, men hvordan?

- Er vi kvinder 'for lette'? Er citatet bullshit, eller er der hold i det? Hvad mener du?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere