Betalte 1000 kr for 'ubegrænset kørsel' og fik bøde på 750

Du kan køre ubegrænset på kortet i hele det takstområde, hvor du bor, skriver Midttrafik på deres Ungdomskort. Men det kan man så ikke når det er en natbus, og derfor fik Jakobs søn en bøde på 750 kroner

- Her i Aarhus er det X-bus der har vanskeligt ved at behandle betalende kunder ordentligt: Således oplevede min søn, der netop er startet i Gymnasiet i Aarhus en træls episode med X-bus.

Sådan skriver Jakob S. efter at have læst om den 17-årige pige, der skulle betale 750 kroner til Movia fordi hun havde betalt prisen for en bustur ved at klippe to gange på et børnekort, i stedet for at gå hjem efter det voksenklippekort, hun skal bruge følge Movias regler.

Se også: Movias benhårde bøde: 17-årig betalte korrekt pris - på forkert klippekort

Jakob S fortsætter sit brev om den 'trælse episode' således:

- Han (min søn) og 2 kammerater skulle hjem fra den første Gymnasiefest - og tager i god tro natbussen. De viser deres ny-indkøbte Ungdomskort, som iflg. kortet giver ubegrænset adgang til busser i det pågældende område (Østjylland).

- De har ikke været inde på X-bus' hjemmeside og læse at kørsel med natbus kræver køb af en tillægsbillet (børnebillet) - så der bliver udskrevet bøde, da de ikke er korrekt billetteret.

- Ja, de skulle have tjekket hjemmesiden. Ja, de var ikke korrekt billetteret. Ja, kontrolløren var åbenlyst klar over at de handlede i god tro (Ingen af de unge mennesker har tidligere forbrudt sig mod reglerne), og mente derfor at en henvendelse til 'kundeservice' ville løse problemet.

- Men det ville det ikke. Hos 'kundeservice' henholdt man sig (stivnakket) til at, 'Der ikke var foretaget korrekt billettering!' - men indrømmer samtidig, at det godt kan se ud som om at de unge mennesker jo har handlet i god tro. Ikke engang et tilbud om at reducere bødestørrelsen kunne komme på tale - man undres. Det må være rart at kunne behandle sine kunder på den måde...

Glemte at betale 36 - straffet med bøde på 2250
- De unge mennesker, der hver især har købt et ungdomskort, skulle altså have betalt for tre gange tillægsbillet (á 12 kr.) - men blev i stedet ramt af en bøde på i alt kr. 2.250. Det er hverken ret, eller rimeligt - og fuldstændig uforståeligt at man kan behandle kunder på den måde, skriver Jakob, der har opgivet at klage til 'Ankenævnet for Bus, Tog og Metro'.

Midttrafik siger, at de aldrig har forsøgt at holde det hemmeligt, at natbus koster dobbelt takst – og at det gælder alle billet- og korttyper – også ungdomskort. Det står således 3 steder på selskabets hjemmeside. Alligevel har Jakobs søns 'trælse oplevelse' fået selskabet til at ændre på kommunikationen omkring natbus-tillægget:

- Vi har taget initiativ til, at trykke oplysningen om at det koster ekstra at køre i natbus på alle nye Ungdomskort fra 1. januar. Det er ikke fordi vi synes vi ikke har informeret, men fordi vi gerne vil gøre det endnu bedre, siger Rikke M. Østergaard, Funktionsleder Information og Markedsføring i MIdttrafik.

Men hvad siger du? Burde Midttrafik lade nåde gå for ret og eftergive de tre bøder?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere