Fejl i Coops betalingssystem: Kunders konto i minus

En fejl i svenske Coops betalingssystem har betydet, at mange kunder ikke er blevet trukket for varekøb siden slutningen af november. Nu klager de over, at Coop hæver alle pengene på én gang

Tjekker du din bankkonto, når du har handlet? Og ville du blive vred over, at supermarkedet hævede penge en gang om måneden? (Foto: Coop Sverige)
Tjekker du din bankkonto, når du har handlet? Og ville du blive vred over, at supermarkedet hævede penge en gang om måneden? (Foto: Coop Sverige)

- Jeg har ikke bemærket noget, fordi jeg mest foretager småindkøb og tjekker min konto næsten hver dag - og stoler på at det beløb jeg får oplyst, er korrekt.

- Så nu når Coop hæver penge for én måneds indkøb på én gang, har jeg 1300 minus på kontoen. Og jeg skal endda betale gebyr for at have overtræk.

Sådan skriver Sofie Johansson, 30 år og enlig mor til et barn på Coop Sveriges Facebook-side, og hun er ikke den eneste, der mener at Coop burde have behandlet kunderne mere lempeligt:

Coop siger til Aftonbladet.se, at de er kede af det på kundernes vegne, og at dem, der skal betale overtræksgebyr, kan henvende sig til Coops kunderservice:

Vi betaler gebyret
- Vi kigger på hver enkelt tilfælde og beklager at det her er blevet et problem, siger Coops informationschef, Kristofer Myrevik til avisen, men andre - der ikke er ramt - synes ikke Coop har noget problem:

- Bare stå fast Coop. Det er ikke jeres problem, at jeres kunder er så økonomisk uansvarlige og ikke har styr på deres økonomi, skriver Ola Svanberg, og Johannes Hases er enig:

- Hvordan kan i påstå at Coop har tømt jeres konto? I har jo selv handler hos dem?

Men hvad med dig? Ville du blive vred på dit supermarked, hvis du havde fået kredit i en måned - uden at vide det - og de så hævede penge for alle dine indkøb på en gang?

Coop Danmarks kommunikationschef Jens Juul Nielsen siger at Coop Danmark og Coop Sverige har forskellige ejere og intet - udover navnet - tilfælles. Der er derfor ingen danskere, der er ramt.

0 kommentarer
Vis kommentarer