Hash-Lars: 3 råd til Henriks næste tur i Pusherstreet

Lad vær med at gå med hættetrøje, oplys kun din fødselsdag og bed om navne på de betjente, der gerne vil rode i dine lommer, bare fordi du befinder dig på Christiania. Hash-Lars har sendt sin nye folder til kongehuset

Hele Danmark jublede da prins Henrik besøgte Christiania for et par uger siden. Men pas på politiet, advarer hash-Lars, der har sendt et par gode råd til prinsgemalen. (Foto: Jan Dagø)
Hele Danmark jublede da prins Henrik besøgte Christiania for et par uger siden. Men pas på politiet, advarer hash-Lars, der har sendt et par gode råd til prinsgemalen. (Foto: Jan Dagø)

- Kong Henrik bliver helt sikkert glad!

Sådan siger Lars Andersen, også kendt som hash-Lars og licens-Lars, om den folder han og gode venner har produceret til Fristaden Christianias gæster - og som han har formidlet videre til en af de mere prominente af slagsen: Prinsgemalen.

Se også: Prins Henrik på Pusher Street på Christiania

- Alle - og i princippet derfor også prinsen - risikerer jo at blive stoppet af politiet. Og vi har lavet folderen, fordi politiet i højere og højere grad ikke overholder reglerne i retsplejeloven, når de visiterer folk. Særligt omkring Christiania ser politipersonalet tit helt bort fra, at de skal have en 'rimelig grund' til mistanke, før de går i lommerne på borgerne. Derfor vil vi gerne give borgerne og prinsen et værktøj til at hjælpe politiet tilbage på sporet.

Se også: Politi: Nej, vi giver ikke konfiskeret hash til gigtpatienter

Folderen - som du kan hente her - bliver trykt i 20.000 eksemplarer, og ligger nu rundt omkrin på fristaden.

- Desuden har vi lavet folderen fordi vi tror på, at borgerne i Danmark godt selv kan afgøre, hvilken form for røg de vil udsætte deres lunger for. Det behøver politiet ikke have en mening om. Politiet er nogle der skal blande sig, når folk har haft indbrud eller bliver overfaldet - ikke når borgerne ryger en joint.

Se også: Cannabis dræber kræftceller

- Folderen kan også ses som et slags signal til politi og politikere om, at vi borgere er meget trætte af at blive generet alene fordi vi måske har en bestemt slags plante i lommen, siger hash-Lars.

Se også: Danskerne er vilde med prins Henriks Christiania-stunt

Har du også oplevet at politiet gerne vil se, hvad du har i lommerne?

0 kommentarer
Vis kommentarer