Byggeri for 700 mio: Unge skal renovere egne lejligheder

Der er cirka 200 unge i Løvvangen i Nørresundby, der ikke er i gang med uddannelse eller arbejde - og nu skal de 800 lejligheder renoveres for 700 mio. kroner. Kommunen og boligselskab har fået en fiks ide

Aalborg Kommune og et af nordjyllands største almene boligselskaber, Sundby-Hvorup Boligselskab, vil forsøge at udnytte en milliondyr renovering til at skaffe et par hundrede udsatte unge i arbejde eller praktik.

Det skriver DR.dk, og til nationen! forklarer boligselskabets direktør Jens Erik Grøn, at de unge får mulighed for at snuse til rigtigt byggearbejde, og at målet er er at fem af dem får en lærlingeplads:

Se også: 750 mio skattekroner: Men nul lærlinge på byggepladsen

Ansvar når de selv har bygget det
- Det er unge, som er ret langt væk fra uddannelse og arbejde, og de skal have en chance. Og det får de nu med f.ex. et kort eller langt forløb som maler, gartner, murer eller andet på byggepladsen.

- Og så tror vi også på, at de - når de selv har været i gang med byggeriet - vil føle mere ansvar over for det, når det er færdigt.

Se også: Unge gider ikke flytte efter praktikplads

Firmaerne får også noget igen
Kommunen bakker op om projektet med en lønnet medarbejder, der skal hive fat i de unge og finde ud af, hvor de skal arbejde på byggepladsen, der har ca 150 mand i forvejen. Medarbejderen - som hedder en coach - skal være med til at forklare de unge, at man måder til tiden, udfører opgaverne som mester siger. På sigt skal det gøre de unge parat til at tage en uddannelse eller arbejde.

- Og folkene fra firmaerne får jo også noget ud af det, nemlig glæden ved at vise et socialt ansvar. Og det er jo også noget man kigger på når man skal finde firmaer, så alle tjener på det her, siger Jens Erik Grøn.

Men hvad siger du? Er det fornuftigt at give unge arbejdsløse en chance på et stort renoveringsprojekt i deres egen boligområde?

0 kommentarer
Vis kommentarer