Stak DF'eren den grædende pensionist en løgn?

Først græd Rose-Marie af fortvivlelse, siden græd hun af glæde, og nu er hun ved at græde af grin over den regel-forvirring, hendes kloak-regning på 50.000 kr. har skabt.

Rose-Marie og det kloak-løse hus hun ejer sammen med sin mand. I dag har de en septic-tank, men det er ikke godt nok, mener politikerne på Christiansborg - hvad mener du?
Rose-Marie og det kloak-løse hus hun ejer sammen med sin mand. I dag har de en septic-tank, men det er ikke godt nok, mener politikerne på Christiansborg - hvad mener du?

Rose-Marie fra Vester Assels har ikke penge til at etablere det kloakanlæg, kommunen har bedt hende om. Hun er folkepensionist, der er hendes mand også, og der ingen banker, der vil låne dem de 50-60.000 kroner anlægget koster.

Se også: Grædefærdig pensionist: Får regning på 50.000 for spildevand

Så da formand Meiner Nørgaard fra Morsø Kommunes teknisk udvalg som reaktion på det læserbrev Rose-Marie sendte til nationen! erklærede, at der havde været tale om en kommunikationsfejl, og at hun bare kunne låne pengene helt rente og afdragsfrit af kommunen, græd hun af glæde.

Se også: Pensionist græder af glæde: Kommunen betaler for kloak

Desværre viste det sig at Meiner tog fejl. For for det første er de lån, kommunen kan give pensionister med kloakpåbud ikke rentefrie - og for det andet kan kommunen ifølge de regler Miljøministeriet har udstukket kun låne penge til pensionister, der skal tilsluttes det almindelige kloaknet - og ikke til pensionister, der som Rose-Marie bor i åbent land og har fået besked på at etablere sit eget spildevandsanlæg.

- Ja, der sagde jeg noget forkert.

- Jeg udtalte mig udfra de generelle regler, om huse der skal tilsluttets det kommunale system.


Meiner Nørgaard, Dansk Folkeparti

Det er jeg ked af
- Det er er jeg selvfølgelig ked af - både på hendes vegne, men også på alle de andre rundt om i landet, der sidder i samme desperate situation, siger Meiner Nørgaard til nationen! i dag.

- Det virker som en gang regelrytteri, og jeg har spurgt partikolleger på Christiansborg, om de kan kigge på det her regler, for de rammer altså hårdt.

- Der er mange pensionister rundt i landet, der har fået de her påbud, og de skal have hjælp, siger Meiner, der mener at der er to løsningsmodeller.

- Enten at kommunen får lov til at låne penge til etablering af kloakanlæg, der ligger i åbent land. Eller at kommuner får lov til at dispensere i de tilfælde, hvor man kan se, at hus muligvis vil blive revet ned indenfor 8-10 år.

Meiner skal til møde kommunens folk i morgen og se på, om Rose-Marie i første omgang kan få en udsættelse, så hun slipper for de dagbøder, de to betjente der besøgte hende i sidste uge, truede med.

- Ja, jeg håber da på en løsning, siger Rose-Marie.

Men hvad siger du?

Er det fornuftigt at etablere kloakanlæg på ejendomme i udkantsDanmark, der muligvis bliver revet ned fordi ingen vil købe dem?

0 kommentarer
Vis kommentarer