30 skuffede tempelriddere: Måtte ikke købe kirke

For et år siden var der otte tempelriddere i København - nu er der 30. Og de ville gerne købe en nedlagte kirke på Vesterbro, men menighedsrådet sagde nej. Hvad siger du?

Der har været tempelriddere i Danmark i 109 år, og lige for tiden er der 30 brødre i København.
Der har været tempelriddere i Danmark i 109 år, og lige for tiden er der 30 brødre i København.

- Brødrene er skuffede over den måde, vi er blevet behandlet på.

- Da vi havde Mesterrådet ude og kigge på kirken, fandt de den meget velegnet til vores formål, for opdelingen af lokalerne passede til det, vi skulle bruge den til, og vi skulle ikke ud og lave kæmpe investeringer.

Sådan siger Tempelridderne Knud Lavards skatmester, Tonny Reimann til politikendk, om det kirkekøb, der forleden gik i vasken.

Bød prisen - men fik nej
Tempelridderne havde budt prisen på 2,9 millioner og mente nok, de kunne leve op til de betingelser en køber til Bavnehøj Kirke i Sydhavnen skulle leve op til – men det mente meninghedsrådet altså ikke, og derfor gik kirken til en en serbisk-ortodoks menighed, der endda fik rabat på 350.000 kroner.

- Der er en servitut på bygningen om, at den kun kan bruges til kirke, og hvis brugen som kirke ophører, har Københavns Kommune tilbagekøbsret til grunden.

- En anden begrundelse for vores valg er, at vi gerne ser, at bygningen kommer en anden menighed til gavn. Men tempelridderordenen er ikke en kirke. Det er en orden. Og derfor er de ikke kommet i betragtning, lyder forklaringen fra menighedsrådsformand Jens Andersen til Politiken, men hvad mener du?

Synes du menighedsrådet skulle have solgt deres kirke til tempelridderne?

1 kommentar
Vis kommentarer