Frygter gigantisk dansk oliekatastrofe

Ny lov om lodser i danske farvande betyder, at lodser fra andre lande, skal gelejde kæmpe tankskibe gennem Øresund. Palle frygter for sit job – og for Danmark.

- Hvis dette forslag fra Sass Larsen kommer lige så let igennem folketinget som det er kommet igennem hørings-fasen, ser det dystert ud for det danske samfund.

Hundrede tusinde tons olie
- Tab af gode danske arbejdspladser, tab af millioner af kroner til den danske stat samt en betydelig forringelse af sikkerheden ved transport af flere hundrede tusinde tons olie hvert døgn igennem de danske farvande.

Sådan skriver nationens! Palle S om det lovforslag om liberalisering af lodsning i danske farvande, der netop er fremsat i Folketinget – og som ifølge ham vil koste arbejdspladser, skatteindtægter og ikke mindst udgøre en risiko for det sårbare danske havmiljø.

Palle S arbejder selv som lods og han frygter, at de folk, der for fremtiden skal sikre at skibe kommer sikkert gennem de danske farvande, vil have mere fokus på profit end på sikkerhed. Hans brev fortsætter således:

Er profit vigtigere end sikkerhed?
- Hvorfor skal det danske samfund miste kontrollen med 10.000 sejladser med mange millioner tons olie og kemikalier hvert år igennem de danske farvande, og hvorfor skal man ændre lodsernes funktion fra miljøets og sejladssikkerhedens vogtere til forretningsfolk med fokus på profit?

- Vi mister 200 arbejdspladser og statkassen kommer til at gå glip af mange millioner kroner.

- Lovforslaget betyder også at mange danske havne nu kun kommer til at fungere inden for kontortid, ligesom udgifterne for de virksomheder der er i mange danske havne får forøget deres udgifter markant?

Jeg kunne blive ved, slutter Palle sit brev, men hvad mener du?
Behøver det være danskere, der arbejder som lodser i danske farvande?0 kommentarer
Vis kommentarer