8826 pr. måned: Kloge udlændinge får luksus-SU

Der er for få udenlandske studerende på de danske uddannelser - så nu vil regeringen lokke de allerklogeste med gratis uddannelse og SU på 8825 kr. pr måned

- Målet er jo, at de bliver her og får job i Danmark, så de er med til at skabe nye job, nye ideer og ny innovation i danske virksomheder til gavn for alle danskere.

Sådan siger den radikale uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen til dr.dk om det talent-program hun og regeringen har afsat 24 millioner kroner til.

Stipendieprogrammet indebærer, at 60 meget dygtige og talentfulde studerende - som skal findes udenfor Europas grænser - fritages for studieafgift og samtidig modtager et beløb på 8.826 kr. om måneden.

De deltagende universiteter skal stå for udvælgelsen af talenterne, og tanken er at de skal følge uddannelser inden for områder, hvor der forventes at være mangel på arbejdskraft, og hvor Danmark har særlige internationale styrkepositioner.

Hvad mener du? Er det en god ide at headhunte kloge udlændinge og betale deres uddannelse og give dem 8800 om måneden, så de kan betale deres regninger?

Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, mener ja:

- Virkeligheden er jo, at man tiltrækker de studerende med lukrative stipendieordninger rundt omkring i verden, og den bane bliver vi altså nødt til at spille på, hvis ikke vi skal miste grebet om de største talenter.

0 kommentarer
Vis kommentarer