Tænk at man skal true med selvmord

Edith, 51 år, har knoklet 32 år på arbejdsmarkedet, og kroppen kan ikke mere. Hovedet har det heller ikke godt, men ingen kan hjælpe hende. Hvad skal hun gøre?

Edith tør ikke vise sit ansigt, fordi hun er bange for hvad hendes naboer vil sige, hvis de ved at hun er psykisk syg.
Edith tør ikke vise sit ansigt, fordi hun er bange for hvad hendes naboer vil sige, hvis de ved at hun er psykisk syg.

- Jeg har et problem med den måde vores sundheds system behandler mennesker, der på en eller anden måde er kommet i klemme i systemet.

- Dette drejer sig specielt om mennesker, der er over 50 år, og er ude på grund af nedslidning på arbejdsmarkedet, dette værende både fysisk og psykisk nedslidning.

- Disse mennesker bliver efter min mening kastet bort af systemet, de bliver mistænkt for at ville snyde, da en psykisk nedslidning ikke kan ses.

Sådan skriver nationens! Edith S, der vågner hver dag og græder over sit liv. Hun har givet sit brev overskriften 'Opråb til politikerne', for hun føler det er rigtig meget op af bakke, når man som hun forsøger at få systemet til at hjælpe:

- Ja, der er efter min mening næsten ingen hjælp at hente, skriver hun:

Skal man virkelig true med selvmord
- Jeg synes derfor at det er på tide politikkerne vågner op og begynder at tænke over, at rigtig mange af os, som har en psykisk sygdom, som er opstået efter mange års brug, ja måske endda misbrug på arbejdsmarkedet, skal behandles som mennesker og ikke ses på med mistænksomhed af vores sundhedssystem.

Se også: Jeg har ingen venner - og kommunen vil ikke hjælpe

- For at blive hørt af det offentlige skal man faktisk true med at begå selvmord, det kan ikke være rigtigt at man i dagens spare Danmark kun kan blive hørt hvis man truer med sådanne ting.

Jeg vil ikke bare nasse
- Jeg ved godt, at mange med psykiske problemer bliver betragtet som nogle, der 'bare' vil have en masse ud af systemet. Dette er ikke rigtigt, da man sagtens kan have det rigtig fint i lange perioder for så pludselig blive ramt af en kæmpe nedtur.

- Den måde systemet behandler os på gør at vores nedture bliver endnu større end de ellers ville have været.

- Jeg ville så gerne have at man for en enkelt gangs skyld kunne blive taget alvorlig af vores sundheds system, og ikke blive sendt rundt fra den ene Djøffer til den anden, det virker som om at det eneste de er interesseret i er at få en ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.

Ville så gerne arbejde, men.....
- Der er ikke noget jeg hellere ville end tilbage til arbejdsmarkedet har arbejdet i 32 år, men hvem har behov for en midaldrende person, der ikke har nogen uddannelse, som har svært ved at formulere sig og nemt forvirret når jeg ser komplicerede ting på skrift.

- Jeg synes vores politikere skulle tage de problemer alvorligt som vi der har været mange år på arbejdsmarkedet har, specielt hvis vi har problemer der ikke er synlige, alle kan forholde sig til end er, har mistet en arm, eller et ben.

- Os der har psykiske problemer bliver set ned på, systemet misbruger os, vil tvinge os i arbejdsprøvning mm.

Politikerne vil gerne fedte for EU
- Regeringen har meget travlt med at overholde EU lovgivningen men glemmer samtidigt at vi er rigtig mange der har bidraget rigtig meget til samfundet gennem mange år.

- Vi har store problemer med at blive hjulpet, men bliver tværtimod mistænkeliggjort medens regeringen sender millioner ud af landet som børnepenge, udlændinge på overførselsindkomst sender pengene til deres hjemlande.

- Det er mig fuldstændigt uforstående, at vi har politikere der er mere interesseret i at hjælpe mennesker, der aldrig har bidraget med noget som helst til det danske samfund, end at hjælpe os der efter mange års hårdt arbejde ikke er i stand til at bidrage mere, skriver Edith, der lige nu er på kontanthjælp, og søger om at få førtidspension.

Har du et godt råd til Edith? Og har hun ret i, at mange ser psykisk syge som folk, der bare nasser?

0 kommentarer
Vis kommentarer