Schaldemose: Bedre behandling af depression går via EU

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

Desværre kender de fleste af os en eller flere, der er gået ned med en depression.

De triste tal viser, at hele 11 procent af EU's borgere på et tidspunkt vil løbe ind i perioder med depressive tanker. Det koster på livskvalitetskontoen for den enkelte, og samfundets udgifter til at behandle og medicinere stiger.

Pengekassen er desværre ikke uudtømmelig, så vi har brug for at tænke i alternativer for også i fremtiden at kunne sikre patienterne den bedst mulige behandling. Det er vi i EU stærkt optaget af.

Derfor har Unionen blandt andet givet 52 millioner danske kroner til Odense Universitetshospital, som med projektet MASTERMIND er i fuld sving med at udvikle og forbedre mulighederne for at behandle depression.

En af de nye, revolutionerende tanker er at koble patienterne op til en computer med direkte kontakt til læger og sygeplejesker. På den måde kan patienterne få terapi hjemme i stuen uden stress og på et tidspunkt, der passer dem.

Takket være EU's penge er det muligt at udvikle nye metoder til at behandle og til at spare penge på de offentlige sundhedsbudgetter.

Morten Messerschmidt skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

Se også: Messerschmidt: Hvis vi giver dem lillefingeren ...Se også: Schaldemose: Lindø rejser sig med hjælp fra EUSe også: Messerschmidt: Portugals meningsløse motorveje

0 kommentarer
Vis kommentarer