Messerschmidt: Er det mon lidt racistisk?

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

EU vil gerne hjælpe de fattige, syge og sultne i Afrika. Men gavner det mon afrikanerne, at EU uddeler penge til forkælede unge i Europa?

Du kender typen: den unge mand eller kvinde, som slæber sig halvt igennem endnu et både ende- og brødløst studie, og som prøver at overbevise sig selv og sine omgivelser om, at de 'godt kan li' at arbejde med mennesker' og 'gerne vil gøre en forskel'. Men de gør det ikke gratis, så for at få penge til deres hobbies og samtidig få lidt godhed på CV'et, formulerer de den helt rette ansøgning til EU, som både de og deres forældre har lært at elske.

Sådan fik den belgiske dansetrup 'Africana' i Belgien fingre i 3,5 millioner kroner til at lære teenagere i Mali og Burkina Faso at danse, fordi 'som en slags kropssprog har dans en terapeutisk effekt … når kunst og kultur blomstrer, får folk andet at tænke på end ren og skær overlevelse'.

Andet at tænke på end malaria, væskende sår og sult? At sende EU-betalte danseinstruktører til Afrikas fattigste lande er temmelig arrogant; måske er det ligefrem lidt racistisk?

Christel Schaldemose skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

Se også: Schaldemose: EU støtter billigere strøm fra havmøllerSe også: Messerschmidt: Danmark er forbrydernes slaraffenlandSe også: Schaldemose: Lindø rejser sig med hjælp fra EUSe også: Messerschmidt: Vi har to domstole på nakkenSe også: Schaldemose: EU tager fedmeproblemet alvorligtSe også: Messerschmidt: EU-penge til unge arbejdsløse – i Tyrkiet!Se også: Schaldemose: Kræftgåden kan løses gennem EU-pengeSe også: Messerschmidt: Portugals meningsløse motorvejeSe også: Schaldemose: Danske studerende bliver bedre af EUSe også: Messerschmidt: Hvad skal vi med kvinder, de er bare til besværSe også: Schaldemose: Bedre behandling af depression går via EUSe også: Messerschmidt: Hvis vi giver dem lillefingeren ...

0 kommentarer
Vis kommentarer