EU-valg: Bendt Bendtsen på flot andenplads

Der er fire uger til EU-parlamentsvalget - men hvem stiller egentlig op? DR har fået Epinion til at spørge danskerne om partiernes spidskandidater - og her scorer de Konservatives Bendt Bendtsen godt

- Det er ikke nok, hvis vi står ved valgdagen, og der kun er otte procent, der kender en i forhold til at være spidskandidat.

Sådan siger nummer 1 på socialdemokraternes EU-valgliste, Jeppe Kofod, til Danmarks Radio, der har fået Epinion til spørge danskerne, hvem der egentlig er de forskellige partiers spidskandidat.

Ca. 20 procent af vælgerne vil ifølge de seneste meningsmålinger stemme socialdemokratisk, men det er altså kun 8 procent, der ved at Jeppe Kofod er spidskandidat. Hos Venstre - som står til at få 23 procent af stemmerne, score Ulla Tørnæs også lavt i kendthed. Kun 10 procent af vælgerne ved ifølge Epinion, at det er hende, der er venstres spidskandidat.

Omvendt kan Bendt Bendtsen fra Konservative glæde sig over at være kendt. 16 procent ved at han er Konservativ spidskandidat, mens kun 4 procent vil stemme Konservativt d. 25. maj.

Men hvem kender du af spidskandidaterne - og betyder det noget?

Her er listen over partiernes spidskandidater og ikke mindst, hvor mange procent af danskerne, der kender personen ifølge målingen fra Epinion.

Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt (38 procent)

Konservative, Bendt Bendtsen (16 procen)

SF, Margrethe Auken (11 procent)

Venstre, Ulla Tørnæs (10 procent)

Socialdemokraterne, Jeppe Kofod (8 procent)

De Radikale, Morten Helveg Pedersen (3 procent)

Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari (1 procent)

Liberal Alliance, Christina Egelund (1 procent)

0 kommentarer
Vis kommentarer