Hvis Putin lukker gashanen: Så lidt gas er der i Nordsøen

Lige nu - og i denne sommer og sikkert også året ud - producerer Danmark gas nok til Danmark. Men bare inden for et par skal vi ud på gasmarkedet - det gasmarked, som Putin sidder tungt på

Troede du Danmark havde enorme gasreserver i Nordsøen - så tro om igen. Vi har kun lige nok til os selv i år, og fra næste år skal vi til at importere. Grafik fra energinet.dk
Troede du Danmark havde enorme gasreserver i Nordsøen - så tro om igen. Vi har kun lige nok til os selv i år, og fra næste år skal vi til at importere. Grafik fra energinet.dk

Naturgasdepoterne fra Nordsøen er ved at være udtømt, og Danmark er ikke længere selvforsynende.

Sådan står der i rapporten ' Gas I Danmark 2014' fra Energinet.dk, og selv om vi i dag - og sikkert også året ud - kan regne med at lave gas nok til eget forbrug, så må Danmark på sigt indstille sig på hente gas fra udlandet.

- Så vi må hente vores gas fra de internationale markeder, forklarer markedsdirektør ved Energinet.dk, Jeppe Danø.

Se også: Putin truer med stop for gas: Det går ud over Europa

Det europæiske gasmarked domineres af Norge og Rusland, der hver står for ca. 25 procent af leverancerne. Og selv om Putin lige nu siger, at han vil leve op til de aftaler om levering af gas, der er indgået med Europa, så er der heftig debat på nationen:

- Putin i iskold, han har aldrig været mere populær hjemme end han er nu.

Vi kan ikke gøre noget mod Rusland
- Hvis vesten har tænkt sig at sanktionere yderligere stiger populariteten bare endnu mere, Russerne er ikke et folk man sådan bare lige knækker, skriver nationens! MortenBK, mens Cowfoot er indstillet på at boykotte russisk gas:

- Lad bare de magtliderlige russere lukke for gassen, så må vi europæere stå sammen og løse en efterfølgende energikrise så godt som vi kan.

- Så kan vi samtidig rive den gasledning ned, så vi ikke igen bliver afhængige af gas fra rusland! Hvis alle de europæiske lande stoppede med at købe gassen, så ville russerne nok også være mere tilbøjelige til at komme til forhandlingsbordet, skriver Cowfoot.

Hvad tror du, der sker? Vil Putin lukke for gassen, hvis Danmark, USA og EU bliver ved med at kritisere?

Se en live-opdateret grafik over dansk naturgas på energinet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer