Messerschmidt: Tvær-europæisk kage-bagning

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

EU's Generaldirektorat for Kulturel Indblanding og Tidsspilde har givet 1,4 millioner kroner til kulturprojektet 'Bedstemors Opskrifter' (det hedder det).

I projektet deltager 75 bageglade bedstemødre fra italien, Belgien, Finland, Holland - og Tyrkiet!

De vil filme sig selv, mens de bager deres kager, knækbrød og pitabrød og udveksle tips over internettet. Men det bliver ikke ved det: Deltagerne vil dristigt 'afvige fra den oprindelige opskrift', lover projektbeskrivelsen, så - ligesom med Euro'en - aner man ikke, om dét der startede som sandkage, ender som kiksekage, som i øvrigt kan give et kraftigt maveonde, hvis den behandles forkert.

Jeg gætter på, at ansøgningen har lydt noget i retning af: 'Kagebagning rummer på mange måder krummer af Europas sjæl. Under en gylden overflade gemmer sig forskellige ingredienser, som dog ikke kan være hinanden foruden, og som tilsammen skaber en harmonisk enhed.'

For man skal bare kende den særlige sprogkode i Bruxelles, så er der jackpot til de mest nytteløse projekter!

Jeg mener, at Europas samlede 'kage' efterhånden er faldet sammen og blevet for lille: vi producerer for lidt og bruger penge på for meget, som kunne undværes. Men nede i Bruxelles mener de, at der er rigeligt med kage, især andres kage, og de sidder nede i Bruxelles og deler rundhåndet ud af stykkerne - til sig selv og til dem, der kan skrive de rigtige ansøgninger.

Christel Schaldemose skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

Se også: Schaldemose: Intelligent el-net med hjælp fra EUSe også: Messerschmidt: En kraftig hånlatter over EU er sundSe også: Schaldemose: 45 min hurtigere til Tyskland med EU-støtteSe også: Messerschmidt: EU betaler løn - palæstinenserne pjækkerSe også: Schaldemose: EU sikrer danske filmproduktionerSe også: Messerschmidt: EU betaler løn - palæstinenserne pjækkerSe også: Schaldemose: EU støtter billigere strøm fra havmøllerSe også: Messerschmidt: Danmark er forbrydernes slaraffenlandSe også: Schaldemose: Lindø rejser sig med hjælp fra EUSe også: Messerschmidt: Vi har to domstole på nakkenSe også: Schaldemose: EU tager fedmeproblemet alvorligtSe også: Messerschmidt: EU-penge til unge arbejdsløse – i Tyrkiet!Se også: Schaldemose: Kræftgåden kan løses gennem EU-pengeSe også: Messerschmidt: Portugals meningsløse motorvejeSe også: Schaldemose: Danske studerende bliver bedre af EUSe også: Messerschmidt: Hvad skal vi med kvinder, de er bare til besværSe også: Schaldemose: Bedre behandling af depression går via EUSe også: Messerschmidt: Hvis vi giver dem lillefingeren ...

0 kommentarer
Vis kommentarer