Annonce:
Annonce:

15.000 danske it-folk frygter EU's patentdomstol

I dag bruger et firma som Microsoft Mobile flere penge på advokater end på at udvikle. Prosa og IT-Polititisk Forening frygter for dansk softwareudvikling, hvis vi stemmer ja til EU's patentdomstol

Annonce:
Følg nationen!

- DØD OVER IVÆRKSÆTTEREN og LÆNGE LEVE GIGANTERNES OVERSKUD!

Sådan skriver Steffen L på Facebook-siden Initiativet mod softwarepatenter, der består af It-politiskforening, Prosa - forbundet af It-professionelle - og den it-politiske tænketank BitBureauet.

Frygter for væksten
- Vi er simpelt hen bange for, at vi kommer til bruge mere tid på at undersøge, om det vi laver er patenteret, end på at udvikle, og at det vil hæmme væksten, siger Mikkel Nonboe fra Prosa, der med 15.000 medlemmer, er landets største fagforening for it-folk.

Se video fra it-folket her.

Annonce:

Vi kan altid fortryde
- Vi har besluttet, at vi støtter et nej. Hvis vi siger ja, kan vi ikke fortryde, men siger vi nej, kan vi altid tilslutte os, siger Mikkel Nonboe, der ikke vil sætte tal på, hvor mange arbejdspladser, han mener, et 'ja' vil koste. Store virksomheder som f.eks. Novo Nordisk er klare tilhængere af EU-patentet, mens mindre virksomheder er mere skeptiske:

OVERBLIK: Se argumenter for og imod patentreformen

- Kære Initiativ! Tak for jeres indsats! Som iværksætter og direktør for en lille opstartsvirksomhed, er jeg taknemmelig for det, fordi jeg i den grad frygter at få 100-doblet antallet af patenter, som jeg kan risikere at forbryde mig imod uden at være klar over det, skriver Frank Villa således på siden.

Men hvad mener du? Tror du, en europæiske patent-domstol er god for Danmark?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: