Svenske supermarkeder: Danske svin nej tak

Butikschefen i supermarkeds giganten ICA's Kvantum marked i Göteborg har siden midten af april boykottet dansk grisekød. Nu siger han at andre følger efter

Man kan nu kun købe svenske svin i ICA på Hissingen i Gøteborg. De danske svin har det så dårligt, at butikschef Andreas Gunrup har indledt en boycot af danske svin. (Foto; ICAs Facebook)
Man kan nu kun købe svenske svin i ICA på Hissingen i Gøteborg. De danske svin har det så dårligt, at butikschef Andreas Gunrup har indledt en boycot af danske svin. (Foto; ICAs Facebook)

- Billigt, men til hvilken pris?

Med den fikse formulering som overskrift fortæller butikschef Andreas Gunrup fra ICA Kvantum, Sannegården på Hisingen i Göteborg, hvorfor han siden midten af april måned ikke har solgt dansk svinekød:

Se også: Svenskere boykotter dansk kød Svenskere boykotter dansk kød

- Der er flere grunde. Dårlige produktionsforhold med halekupering, for lidt halm, genmodificeret soja-foder, antiobiotika-forbrug og trange båse med stressede dyr, lyder det blandt på ICA-chefens egen side, og til avisen expressen.se fortæller han, at mange kunder har været glade for initiativet.

- Kunderne bliver, ligesom os forhandlere, mere og mere oplyste. Og derfor er det vigtigt at markere, hvor vigtigt vi mener gode madvarer og gode forhold for dyrene er, siger Andreas Gunrup.

Glade grise koster mere
- Og det er værd at betale en højere pris for kød fra en veltilpas (svensk) gris, siger han og fortæller, at to andre supermarkeder i Göteborg har taget svine-boykotten op, og at de er parat til at sælge dansk svinekød igen, når danske grise begynder at få det bedre.

Ifølge Landbrug & Fødevarer eksporterede Danmark næsten 50.000 ton grisekød sidste år. Det svarer til 2,5 procent af vores griseeksport.

Hvad tænker du? Tror du svinekød-protesten breder sig til hele Sverige?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen