Skal gymnasielev score 'minimalt acceptabelt' i dansk?

Politikerne er parat til at indføre adgangskrav til det almene gymnasium - men hvad skal det være?

I dag søger 72 procent af folkeskoleeleverne ind på det almene gymnasium, og 19 procent vælger en erhvervsuddannelse.

Og så mange bogorme har Danmark slet ikke brug for, og derfor går politikerne nu i gang med at forhandle om et kommende adgangskrav til det almindelige gymnasium. På forhånd har Liberal Alliance og DF talt for et adgangskrav på karakteren 7 i dansk - men nu melder Venstre ud, at de støtter en mindstekarakter på 4.

4 er et pragmatisk kompromis
- Et 4-tal er et pragmatisk kompromis. Vi prøver at bygge bro mellem regeringen og Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, siger Venstres undervisningsordfører Peter Juel Jensen til Politiken.dk i dag.

Et adgangskrav på 4 i de to fag betyder ifølge Undervisningsministeriet, at 6.180 færre af de unge, der blev optaget i 2012, svarende til 10 procent, ville kunne komme ind på en gymnasial uddannelse. Og på Undervisningsministeriets hjemmeside kan man læse, at 4 gives til den elev der præsterer 'jævnt'.

4 er jævn, 7 er god og 2 er for det minimalt acceptable
'Karakteren 4 gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets mål, med adskillige væsentlige mangler'

'Karakteren 7 gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med en del mangler, hedder det videre og karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål.

Hvor mener du adgangskravet skal ligge? Og er du enig i, at der er for mange der går i gymnasiet?

0 kommentarer
Vis kommentarer